Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (5)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (5)

1. Aşağıdakilerden hangisi edinilmiş statüye bir örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi İbn-i Haldun’un “Ümran” kavramının özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Kültürün değişen toplumsal koşullara uyum sağlaması sürecinde yaşanan boşluk ya da gecikmeleri, “Kültür Boşluğu” kavramı ile ifade eden kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aile içindeki davranışları anlamak için aile üyeleri arasındaki mevcut ilişkilere ve üyelerin bu ilişkileri nasıl anlamlandırdığına bakılması gerektiğini savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Anti-Küresel hareket, alternatif/alter- Küreselci harekete hangi aşamada dönüşür?

Doğru! Yanlış!

6. Weblen, insanların yaşam eğilimlerinin değişerek ihtiyaçlar yerine, refah göstergesi için daha fazla tüketim yapılmasına ne ad verir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi sosyalizmin temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Appadural ve Sarıbay’ın savunduğu globalleşme yaratan kültürel mekânlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Toplumsal tabakalaşma sistemlerinden biri olan "kast sistemi" aşağıdaki ülkelerden hangisinde görülür?

Doğru! Yanlış!

10. Parsons’a göre aşağıdakilerden hangisi bütün sistemlerde bulunan dört zorunlu fonksiyondan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Marx’a göre hangi üretim biçiminde sınıflar ve sömürü olmamıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Dört yıl boyunca hanenin üyesi olan fertlerden, en az üç çalışmada yoksulluk riski altında olanlar, yoksullukla ilgili aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi demografi biliminde incelenen konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Geçmişteki toplumların büyüklüğü ve yapısı ile demografik özellikleri, ekonomik ve sosyal yapısı arasındaki bağlantıyı inceleyen demografinin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi geleneklerden uzaklaşma, kopma ve aşırı bireyselleşme ile birlikte, belirsizlik ve risklerin giderek arttığı toplum yapısını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

16. Kentleşme olgusunu üretim, dolaşım, değişim ve tüketim için gerekli olan fiziksel yapının yaratılması süreci olarak gören ve bunu “yaratılmış çevre” kavramı ile ifade eden kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. “Beyaz yakalı suç” terimi ilk kez kim tarafından kullanılmıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Suçu, kolektif bilincin kuvvetli ve belirmiş tutumlarını ihlal eden fiiller olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi suçu açıklayan alt kültür kuramcılarından Cohen’in savunduğu görüşlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi suçu açıklayan sosyolojik kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Davranış Bilimleri I - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…