Google Adsense Kodu

Üretim Yönetimi – Çalışma Testi (3)

Üretim Yönetimi – Çalışma Testi (3)

1. Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetiminin temel prensiplerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi yüksek standartlar hedef almış bir kalite yönetim felsefesi olup sigma sayısına bağlı olarak hedef ile mesafe belirlenmektedir?

Doğru! Yanlış!

3. Araba, televizyon gibi çoklu üretilen ürünler aşağıdaki hangi tip üretim sistemine uygundur?

Doğru! Yanlış!

4. Çıktının sadece tek bir girdiye oranı olarak hesaplanan verimlilik türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi organizasyonlardaki strateji düzeylerinin en alt seviyesinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıda verilen ürün yaşam eğrisi aşamaları aşağıdakilerin hangisinde doğru sıralanmıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki süreç türlerinden hangisinde kağıt, petrol, plastik gibi kimyasal işlemler yapılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi tesis yerleşiminin tasarlanmasında dikkat edilmesi gereken konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Sürece göre yerleşim tasarımında 4 iş merkezi olan bir tesiste kaç farklı yerleşim mümkündür?

Doğru! Yanlış!

10. Üretim hattı olarak da adlandırılan yerleşim düzeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Ekonomik Sipariş Miktarı (EOQ) modelinin varsayımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir ekonomik sipariş miktarı modelinde (EOQ) sipariş verme maliyeti iki katma çıkarken, stokta bulundurma maliyeti yarıya iner ve talep düzeyi aynı kalırsa, ekonomik sipariş miktarı değerinde nasıl bir değişim olur?

Doğru! Yanlış!

13. Stok düzeyinin sabit zaman aralıklarında kontrol edilerek önceden belirlenen sipariş tamamlama hedefi ile karşılaştırılması ve gözden geçirme anındaki stok düzeyi yeniden sipariş verme noktasının altında ise yeniden sipariş verilmesi esasına dayanan stok kontrol sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. 2010’lu yıllarda ERP’nin geleceği olarak nitelendirilen ve işletmenin tüm süreçlerini kapsayan, tüm departmanların, birimlerin, fonksiyonların ve operasyonların gereksinimlerini karşılayan “Yeni ERP” çözümlerinin en temel özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Malzeme gereksinim planlamasında (MRP) “Brüt Gereksinim” neyi ifade eder?

Doğru! Yanlış!

16. Kurumsal kaynak planlaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Kontrol grafikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki hizmet için kalite boyutlarından hangisi "Hizmetin tanımlanan, beklenen ve istenilen zamanda sunulma derecesi"ni ifade eder?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri uzunluğunu ifade eder?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Üretim Yönetimi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…