Google Adsense Kodu

Temel İdare Hukuku – Çalışma Testi (8)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

Temel İdare Hukuku – Çalışma Testi (8)

1. Aşağıdakilerden hangisi merkezden yönetimin faydalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi hiyerarşi yetkisinin kapsamı içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Valilerin görev süresi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. İdarenin görev alanına giren bir alanda yetkisiz bir merci veya idareye yabancı kişi tarafından karar alınması halinde ortaya çıkan ve alman kararın yok sayıldığı sakatlık haline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. İşlemi tesis edenin veya bir üst makamın mevcut bir idari işlemin geçerliliğine, geleceğe yönelik olarak son verme konusunda açıkladığı iradeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi kamu hizmetine egemen olan temel ilkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi imtiyaz sözleşmelerinde idarenin yetkilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi genel idari kolluk personelinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek aşağıdaki kolluk usullerinden hangisine tabidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kamu düzeninin yeni unsurları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi memurlara tanınan mazeret izinlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi devlet memuru olma şartlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi sendikalara üye olabilir?

Doğru! Yanlış!

15. Kamu tüzelkişileri başka bir kamu tüzel kişisine ait taşınmaza ihtiyaç duyar ve taşınmazın devri konusunda aralarında anlaşma sağlanamazsa, taşınmazın devri konusunda karar vermeye aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Doğru! Yanlış!

16. Özel-istisnai yararlanmanın şartları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Kamulaştırma işleminde malikin geri alma hakkı, hakkın doğmasından itibaren kaç yıl içinde kullanılmadığı takdirde düşer?

Doğru! Yanlış!

18. Yıkılma tehlikesi olduğu bildirildiği halde, belediye binayı yıkmamışsa ve bina kendiliğinden yıkılarak kişilere zarar vermişse idarenin sorumluluğu hangi hukuki esasa dayandırılabilir?

Doğru! Yanlış!

19. İdarenin yürüttüğü faaliyetin dışında cereyan eden, önceden öngörülmesi ve önlenmesi mümkün olmayan olaylara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Bir zararın meydana gelmesine, hem zarar görenin, hem de idarenin davranışı birlikte sebep olmuş ise aşağıdakilerden hangisi söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İdare Hukuku - Yaz Okulu Sınavı
0-4 Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…