Google Adsense Kodu

2013-2014 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı

2013-2014 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı

1. Devletlerin kısa vadeli kamu harcamalarını karşılamak üzere çıkarmış olduğu, likidite ve ödenmeme riski sıfır olarak kabul edilen finansal varlığa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi, müşterilerin niteliğine göre uzman banka türleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

3. İlk merkez bankası aşağıdaki ülkelerden hangisinde kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

4. Katılım bankaları aşağıdaki faaliyetlerden hangisini yerine getiremez?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi riskin tanımlama yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Yönetmelikte tanımlanan bankacılık risk türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Bankaların maruz kaldığı kredi riski, piyasa riski ve operasyonel risk için tutmaları gereken asgari sermaye oranını gösteren Sermaye Yeterlilik Oranı (SYR) yüzde kaç olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Sigortacılıkta, beklenmeyen dava veya mevzuattan kaynaklanan bir hukuki takip, düzenleme otoritesi tarafından alınan yeni bir karar sonucunda şirket gelirlerinde olumsuz sonuçlara yol açabilecek olay riski türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi sigortanın temel işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Sigorta rizikoları ile primlerini istatistik ve olasılık hesaplamaları yoluyla tespit eden ve geleceğe yönelik stratejik değerlendirmeleriyle sigorta sözleşmelerinin temel ilkelerini belirleyen uzman kişilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Emeklilik Gözetim Merkezi’nin kurucu hissedarları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de sigorta acenteliği faaliyetinde bulunacak gerçek kişilerde aranan niteliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Osmanlı Devletinden önceki Türk devletlerinde görülen sigorta benzeri uygulamaya ne ad verilmekteydi?

Doğru! Yanlış!

14. Dünyada sigortacılığın gelişimi açısından kilometre taşı olarak kabul edilen olay aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Sigortanın tarihte bilinen ilk hukuki şekline nerede rastlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

16. Osmanlı devletinde ilk akla gelen sigorta dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Türkiye’de sigortacılık sektöründe en fazla şirketin faaliyet gösterdiği alan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. 1999 depreminden sonra meskenler için zorunlu hale getirilen deprem sigortalarını yürütmek üzere oluşturulan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bireysel emeklilik sistemi aşağıdakilerden hangisine olanak sağlamaz?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bireysel emeklilik sistemi dağıtım kanalları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…