Google Adsense Kodu

2018-2019 – Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi – Final Sınavı

2018-2019 – Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi – Final Sınavı

1. Laikliğin ortaya çıkışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Topluluğu; “birlikte yaşayan, birbirini ve böylece şu ya da bu özgün çıkarda değil ancak kendi yaşamlarını ilgilendiren tam ve yeterli çıkarlar bütününü paylaşan “ bir grup insan olarak tanımlayan araştırmacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Siyasal toplumun ortaya çıkışını Toplum Sözleşmesi adlı eseri ile açıklayan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Devletin, faaliyetleri için elde etmesi gereken geliri, ________ yoluyla temin etmesi dolayısıyla, ________ bilinçli ve zamanında ödenmesi gerekmektedir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi sırasıyla ve doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. İkinci Dünya Savaşı ardından 1948'de imzalanan ve insanın bireyselliğini korumaya yönelik hakları ve özgürlükleri barındırması ve dünya üzerindeki tüm insanları kapsaması bakımından önemi olan resmi belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Yüzyıllarca geçmişi olan ve kiliseye karşı verilen bir mücadele sonucunda , “din ve devlet işlerinin ayrılması” olarak tanımlanan laiklik ilk olarak nerede ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Türk Dil Kurumu’nun tanımladığı biçimiyle özgürlük, “herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şartta bağlı olmama durumu, serbesti” ve her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak ________ durumu”dur. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Türk Anayasasına göre idarenin kuruluş ve görevleri, ________ ve ________ esaslarına dayanır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. İçişleri Bakanlığına bağlı olan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Adli yargı düzeninde yer alan aşağıdaki mahkemelerden hangisi 2014 yılında kaldırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Hakimler ve Savcılar Kurulu kaç üyeden oluşur?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi mülki idare amiridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Türk kamu yönetimi sisteminde 1980’den sonra ortaya çıkmaya başlayan, düzenleyici ve denetleyici kurumlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İldeki seçmenler tarafından ilçeler adına seçilmiş üyelerden oluşan il özel idaresi organı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim kuruluşlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

17. 1982 Anayasasının 74. Maddesinde düzenlenen hak aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıda verilen TBMM’nin bilgi edinme ve denetim yollarından hangileri, 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanunu’nun 16 Nisan 2017 günü yapılan halkoylamasında kabul edilmesiyle kaldırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Köy derneği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangileri yönetmelik çıkarabilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…