Google Adsense Kodu

Tedarik Zinciri Yönetimi – Çalışma Testi (3)

Tedarik Zinciri Yönetimi – Çalışma Testi (3)

1. Müşteri lokasyonu, sipariş günlüğü, sipariş durumu verileri aşağıdaki lojistik veri tabanı bileşenlerinden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki depolamada kullanılan yaklaşımlardan hangisinde ürünler tesislerde fiziki olarak stoklanmaz?

Doğru! Yanlış!

3. Özellikle karmaşık problemlerin çözümünde güçlü yöntemler olarak ortaya çıkan, ana amacının insanların davranışlarının ve sezgisel yeteneklerinin bilgisayar üzerinde benzetimine dayanan tahmin yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinin küreselleşmesini tetikleyen etmenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi E-iş’in tedarik zincirine sağladığı özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri performansını ölçmede kullanılan yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. "Farklı birçok tahmin yöntemi olmasına karşın, tüm yöntemlerin belirli ortak özellikleri bulunmaktadır." Aşağıdakilerden hangisi bu ortak özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Tarafların farklı örgütsel düzeylerde çok sayıdaki çalışanla bağlantılar oluşturduğu başarılı işbirliği yaratma faktörü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri içinde yönetilmesi gereken konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Satın alma dönemleri arasında, ürün için oluşan talebi karşılayacak envanter miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Tedarik zinciri bilgi sisteminin performans ölçümü ve raporlamaya odaklanan ikinci aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri yönetiminin içerdiği faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. 15 Nisan 1994 tarihinde Marakeş anlaşması ile kurulan ve kotalar, gümrük duvarları gibi ticaret engellerini ortadan kaldıran yapıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. "___________ yöntemlerde kendi içerisinde karma yöntemler ve zaman serisi analizi olmak üzere 2 ana alt gruba ayrılmakta olup karma yöntemler 2, zaman serisi analizi ise 3 alt gruba ayrılmaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinin etkin yönetiminde göz önünde bulundurulması gereken süreçlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri kendi bünyelerinde bilgi teknolojileri kullanmaya iten bilginin temel özellikleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki satın alma göstergelerinden hangisi müşterinin satın aldığı ürünün iadesi ya da yeniden sipariş verilmesiyle yakından ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi lojistik bütünleşmeyi sağlayan bilgi teknolojilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Standart bir formatta işletme belgelerinin bilgisayarlar arası değişimi olarak tanımlanan ve Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü ve Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından oluşturulan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Performans ölçüm sisteminin organizasyonun her düzeyinde kolayca anlaşılır olması gerektiğini açıklayan performans ölçüm kriteri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Tedarik Zinciri Yönetimi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…