Google Adsense Kodu

Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Yönetimi – Çalışma Testi (7)

Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Yönetimi – Çalışma Testi (7)

1. Aşağıdakilerden hangileri finansal sistemi oluşturan unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

2. Finans piyasalarının devletler tarafından düzenlenmesinin ilk nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri hem fon sunanlara hem de fon talep edenlere hizmet vermekte olan finansal kurumların başlıca fonksiyonları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

4. "_____________ finansal piyasalara fon sunanların sundukları fon karşılığında fon talebinde bulunanlardan aldıkları varlıklardır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla sermaye akışı önündeki engellerin kaldırılması yönündeki uygulamaları içermektedir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde düzenlenen kurumun yaptığı işlem, hangi düzenleyici kurumun yetkili olduğunu ortaya koymaktadır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Almanya’da Maliye Bakanlığı’na bağlı, ayrı bir tüzel kişiliğe sahip ve düzenleyici otorite olarak görev yapan kurumlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi finansal sistemi oluşturan yardımcı kuruluşlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki piyasa yetersizliklerinden hangisi finans kurumlarının yatırımcılar adına vekaleten işlem gerçekleştirmesinden kaynaklanır?

Doğru! Yanlış!

10. Belirli bir işleme taraf olmayanların, bu işlemden etkilenmelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. "_____________ ödemenin ve teslimatın hemen ya da iki iş gününde yapıldığı piyasalardır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

12. Gayrimenkullere ve gayrimenkullere dayalı projelere veya sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak suretiyle faaliyet gösteren ve gelirleri kurumlar vergisinden istisna olan özel portföy yönetim şirketlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri borsaların temel işlevleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi güvenilir bir alım-satım ortamında fiyatların oluşmasına imkân vererek ekonominin işleyişinde önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir?

Doğru! Yanlış!

15. Türkiye’de ihraç edilen menkul kıymetlere ISIN ve CİF kodunu aşağıdakilerden hangisi tahsis etmektedir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi yatırımcının, yatırım fonu portföyüne kaç adet pay ile ortak olduğunu gösterir?

Doğru! Yanlış!

17. Kayıtlı sermayeli olarak kurulan ve çıkarılmış sermayelerini esas olarak girişim sermayesi yatırımlarına yönelten ortaklıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İşlemin bitiş valöründe anapara ve faizin geri alınarak menkul kıymetin geri satılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi sermaye piyasalarının işleyiş kurallarını belirlemektedir?

Doğru! Yanlış!

20. "____________ baz aldığı endeksin performansını yatırımcılara yansıtmayı amaçlayan ve payları borsalarda işlem gören yatırım fonu olarak tanımlanır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…