Google Adsense Kodu

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (5)

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (5)

1. İncelenmekte olan olaylar arasındaki ilişkileri ve bu olayların nedenlerini geçici olarak açıklayan fikirler, yargılar veya tahminlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki tanımlardan hangisi kavramsal geçerliliği açıklamaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Perde ses bilgisi açısından neden önemlidir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir bilim dalı olarak psikolojiye ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Psikoloji biliminde devam eden tartışmalara göre, aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi bireysel özelliklerin evrensel kurallara göre daha baskın olduğunu savunmaktadır?

Doğru! Yanlış!

6. Psikolojinin yalnızca gözlemlenebilir ve nesnel olguları incelemesi gerektiğinin savunulduğu yaklaşım aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Gözle görülmeyen zihinsel süreçleri, gözlemlenebilen tepki ve davranışlar üzerinden anlamaya çalışan psikoloji alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin uygulamalı alt dalları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi davranışları ve zihinsel süreçleri inceleyen bilim dalıdır?

Doğru! Yanlış!

10. Bilimsel bir dergide konu uzmanı olarak yayınları gözden geçiren kişiler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Beyin kabuğu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bilimsel dergide yayınlanan makale ile frenoloji aynı bilimsel değerde midir?

Doğru! Yanlış!

13. İnsan davranışlarını açıklarken birçok yaklaşımı harmanlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Sesiz bir ortamdan çıkıp daha gürültülü bir ortama girildiğinde başlangıçta gürültüden rahatsız olunurken bir süre sonra gürültünün kişiyi rahatsız etmemesi aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?

Doğru! Yanlış!

15. Hangi bellek sistemi en düşük kapasiteye sahiptir?

Doğru! Yanlış!

16. Zihnimizde işittiğimiz veya söylediğimiz sözel cümleler düşüncenin hangi modunu oluşturur.

Doğru! Yanlış!

17. Araştırmacının kendi düşünce ve duygularını araştırma sürecine dahil etmemesi psikolojinin bilim olma özelliklerinden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Narsistik kişilik bozukluğu olan kimselerin davranışlarını araştırdığımız bir çalışmada bilimin hangi amacına hizmet ederiz?

Doğru! Yanlış!

19. 2002 yılında karar verme ile ilgili çalışmalarıyla Nobel Ekonomi ödülünü alan bilim insanı kimdir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi karar verme süreçlerinden olan normatif yaklaşımın özelliklerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

Psikoloji - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…