Google Adsense Kodu

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (8)

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (8)

1. Örgütsel davranış disiplinin, her durumda geçerli olan tek ve en jyi bir davranış modelinin var olmadığını öne sürmesi nedeniyle, uygulayıcıların benimsedikleri öngörü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. "Ayşe’nin çocukluğundan bu yana tutum ve davranışlarında düzenlilik bulunmaktadır. Elbise, yemek seçimi gibi bazı tercihlerinde farklılaşmalar olsa da, kişiliği uzun dönemde büyük değişimlere uğramamıştır." Yukarıdaki bilgiye göre Ayşe’nin kişiliğinin hangi yönüne vurgu yapılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Yaşamlarında hep bir uyarılma bekleyen, başkaları ile birlikte olmaktan mutluluk duyan kişilik boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Örgüt içinde faaliyetleri gözleyerek daha önce planladığı biçimde gidişatı izlemek, aksayan veya başarılı olmayan işleri rayına koymak yöneticinin aşağıdaki fonksiyonlarından hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

5. Örgüt içinde çalışan insanlar arasında bir statü ve güç farklılığının olmasına inanan kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Sigmund Freud’e göre, insan kişiliğinin gelişim sürecinde 3 ile 6 yaş arasındaki döneme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Sosyal gruplar arasındaki ilişkiler, toplumsal düzen ve insan ilişkileri konularına odaklanan disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. "____________ bireyin belirgin, değişmeyen ve tutarlı olan duygu, düşünce ve davranışlarının tümünü ifade eder." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi psikoloji biliminin konularından biridir?

Doğru! Yanlış!

10. "___________ gerçek bir yaşam öyküsünün ele alınıp detaylı bir biçimde incelenmesini ifade eder." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. Bir bireyin belirli bir objeye veya bir kimseye karşı zihinsel açıdan hazır oluş durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki bileşenlerden hangisi duygu ve inanca uygun olarak hareket etme eğilimini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı örgüt kültürünün göstergelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri İş Karakteristikleri Kuramı'na göre, merkezi içsel tatmin sağlayan faktörler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi örgüt kültürünün görünür olmayan unsurlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Bireylerin kendini organizasyon ya da içinde bulundukları grup ile özdeşleştirme derecesi, örgüt kültürünü belirleyen aşağıdaki özelliklerden hangisiyle daha çok ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

17. "İnsanların dünyaya bakış açısını, olayları ve bireyleri algılama biçimini belirleyen örgütsel olgu ____________ olarak tanımlanır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

18. Eyleme dönüklülük, yüksek beklentiler, örgüt kültürünün hangi boyutunun karakteristlik özellikleridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangileri iş tatminini etkileyen örgütsel etkenler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

20. Dargınlık, öfke ve eziyet aşağıdaki duygu türlerinden hangisinin alt kategorileridir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Örgütsel Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…