Google Adsense Kodu

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (13)

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (13)

1. Örgütsel davranışa ilişkin temel öngörüler ve eğilimler üzerinde çalışmalar yapan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kişiliğin beş büyük boyutundan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi memnuniyet duygusunun alt kategorilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Ouchi’nin Z Teorisi kapsamında incelenen “J-Tipi” örgütlerin temel özellikleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. İşveren ve sendika temsilcileri arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, her iki tarafın da başlangıçtaki pozisyonlarını kaybederek, istediklerinin bir kısmından vazgeçip anlaşma sağlamaları, çatışma sonuçları açısından aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

6. Özellikle aile şirketlerinin üst-düzey yönetimlerinde görülen kuşak çatışması aşağıdaki çatışma kaynaklarından hangisiyle ilişkilendirilmektedir?

Doğru! Yanlış!

7. Etkili bir çatışma yönetim süreci aşağıdaki basamaklardan hangisiyle başlamalıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi çatışmaların büyüme olasılığını artıran faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi çevresel stres faktörlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi strese neden olan olumlu bir olaydır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan stresle ile ilgili bir kavram değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Kararların sadece üst düzey yöneticilerce tek başına alınmadığı, daha alt düzey yöneticiler veya astlarla birlikte alındığı yönetim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Hedef kişi veya kişileri ikna etmek için üst yönetimin de aynı doğrultuda düşündüğünü belirten bir kişinin kullandığı politik taktik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi politikanın örgütsel yaşama ilişkin olası olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla uyulması önerilen ilkeler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Bir işletmedeki insan kaynakları biriminin gerçekleştirdiği çalışmalarla gelecekteki işgücü arz ve talebine ilişkin öngörülerde bulunması, insan kaynakları birimini işletme içindeki diğer birimlere göre hangi açıdan daha güçlü kılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Örgütsel etkinliği artıran rol ötesi davranışlar aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

18. Çalışanların örgütteki rolleri kapsamında yapmaları gereken davranışlar aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir çalışanın başka bir çalışana doğrudan ve bilerek yardım etmeyi amaçlayan davranışlarda bulunması örgütsel vatandaşlık davranışlarından hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

20. Örgütsel vatandaşlık davranışları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2012-2013 - Örgütsel Davranış - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…