Google Adsense Kodu

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (4)

Sosyal Psikoloji – Çalışma Testi (4)

1. İnsanların kendilerini ve diğerlerini ayrı sosyal grupların üyeleri olarak görmelerini sağlayan herhangi bir algı, biliş ya da davranış olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Gruplar arası bağlamda her bir grubun tek başına ulaşamayacağı, sadece gruplar arası işbirliği ile ulaşılabilecek türden hedefler olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Gruplar arasındaki çatışmanın gerçek çıkar çatışmalarından kaynaklandığını ileri süren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Sosyal dünyanın belirli özellikler (cinsiyet, yaş, ırk, din, milliyet vb.) temelinde gruplara bölünmesi olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Sosyal değişmeye aracılık eden psikolojik süreçleri sosyal kimlik kavramı çerçevesinde işe koşan bir gruplar arası ilişkiler kuramı olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Gruplar arası temas denencesi kim tarafından ortaya atılmıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi gruplar arası ilişkileri geliştirme yollarından biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Çatışma halindeki grupların iletişimleri kaç şekilde olabilir?

Doğru! Yanlış!

9. Çatışma halindeki gurupların iletişim şekilleri aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. İş birliği gerektiren ve gruplar tarafından paylaşılan hedeflere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Kendilerini ve diğerlerini ayrı sosyal grupların üyeleri olarak görmelerini sağlayan herhangi bir algı, biliş ya da davranışa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Sosyal Kimlik Kuramına ait bir kavramdır?

Doğru! Yanlış!

13. Bireyin bir gruba aidiyeti ile elde ettiği olguya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Hangisi gerçekçi çatışma kuramının kavramlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Temasla birlikte, grupların birbirlerini daha fazla tanıyacakları ve böylece birbirlerini sevmeye başlayacakları varsayımı aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi gruplar arası çatışmayı ortadan kaldırmak ve geliştirmek için kullanılabilecek iletişim kurma yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Tek bir birey yerine grupça elde edilebilecek hedeflere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Kişi ya da kişilerin kendi gruplarını çeşitli değerlendirme boyutları (doğruluk ve dürüstlük, çalışkanlık tembellik, zenginlik yoksulluk, vatanseverlik vatansever olmama vb.) üzerinde diğer gruplarla kıyaslaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Siyah bireylerin kendilerini yüceltmek için geliştirdikleri “siyah güzeldir” sözü aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

20. Sosyal kimlik kuramı bağlamında alt statüdeki grup üyelerinin kolektif olarak değil kişisel olarak üst statülü gruba geçişleri hangi kavram ile açıklanır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Final (5) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…