Google Adsense Kodu

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (6)

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (6)

1. Aşağıdakilerden hangisi somut sermaye unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Yönetimin paradigması aşağıdakilerden hangisi üzerine kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdaki yönetimin işlevlerinden hangisi işletmede gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin birbirini takip edecek, tamamlayacak ve bütünleyecek şekilde olmasını sağlayan unsurdur?

Doğru! Yanlış!

4. Fayol'un yönetim öğretilerinden hangisi her astın yalnızca bir üste bağlı olmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi McGregor’un 'Y Kuramı' varsayımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi mikro bakış açısıyla “sistem”in temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. 2+2=5 ifadesiyle ve Birlikten kuvvet doğar. deyişiyle açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. “Her durumda geçerli en iyi tek bir örgüt yapısı yoktur. En iyi örgüt yapısı örgütün içinde bulunduğu koşullara göre farklılık göstermektedir.” görüşünü savunan bir araştırmacı hangi yaklaşımı savunmaktadır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi uzun süreli planlar için belirlenen zamanı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi planlama yapılırken karşılaşılan sorunları önleme yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangileri bölümlere ayırmada göz önünde tutulacak unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

12. Örgütsel yapı ile çalışanların yaptıkları işle ilgili tüm bilgileri içeren ve örgüt şemasını açıklayan doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi formalleşme derecesi yüksek olan organizasyonların özelliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri Y Teorisi’ne göre insan davranışları hakkındaki varsayımlardandır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bir yöneticinin sahip olması gereken güç kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Yöneticilerin de, çalışanların da iş hayatında daha yüksek performans göstermeleri ve karşılarındakileri daha iyi anlamaları için kimi zaman kendilerini onların yerine koymalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. İletişim sürecinde, gönderilen mesajların anlamı yorumlandıktan sonra alıcı tarafından göndericiye verilen karşılığa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerde uygulanan kontrol türleri göz önüne alındığında; “iş olup bittikten sonra yapılan kontrol ve çözüm yolu arama işlemleri” hangi tür kontrol yöntemi kapsamında değerlendirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

19. Açıklanmayan, anlaşılması ve paylaşılması zor olan ve genellikle gizlenen bilgi türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Çatışma yönetimi stratejilerinden hangisi “her iki tarafında kendi çıkarlarından kısmen vazgeçerek ortak çıkarlar doğrultusunda birleşmesi” anlamına gelmektedir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletme Yönetimi - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…