Google Adsense Kodu

2016-2017 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

2016-2017 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

1. Ekonomik faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak üzere satın almada bulunan işletme ya da örgütlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi temel endüstri işletmelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Vergi ödemek koşuluyla devlet bütçesine katkıda bulunmak aşağıdaki amaçlardan hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Güvenlik görevlisi yerine elektronik alarm kullanmak, işletmenin sektörel çevresinde yer alan aşağıdaki faktörlerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

5. Kârlılık, rekabet ve akılcılık olgularını dikkate alan ekonomik sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İşletmelerin üretimde kullanacakları ham madde, yarı mamul madde, finans, enerji, insan kaynağı, danışmanlık, bilgi vb. ihtiyaçlarını karşılayan kurumlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi genel amaçlar kapsamında yer alan kavramlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Evimizi hırsızlardan koruyabilmek amacıyla yaptırdığımız sigorta ya da alarm sistemi Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde yer alan ihtiyaçlardan hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. Pazardaki bir boşluğu veya ihtiyacı belirleyerek iş fikrine dönüştüren ayrıca risk üstlenen ve işini kurabilmek için gerekli kaynakları bir araya getirebilen kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı beş milyon Türk Lirasını aşmayan işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi işletme etiği düzeylerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmelerin ekonomik çıkarlarını bırakmadan sosyal açıdan duyarlı olmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Otomobil, televizyon ve buzdolabı gibi ürünleri üreten işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Kardeşimi koruyorum görüşü sosyal sorumlulukta hangi prensiple örtüşebilir?

Doğru! Yanlış!

16. Kazanç paylaşımı ve kâr amacı taşımayan işletme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Kâr amacı güdebileceği gibi, yalnızca toplum yararına faaliyette bulunabilen işletme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi etik sorunların özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi kişisel düzeydeki etik sorunlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Kendisini oluşturan kişilerden ayrı bir kişiliği olmayan işletme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İşletme İlkeleri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…