Google Adsense Kodu

2016-2017 – Denetim – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Denetim – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi analitik testler yardımıyla yapılacak çalışma biçimi değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi satış ve tahsilat işlemleri döngüsünde yer alan hesaplardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi esas muhasebe kanıklarındandır?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmeyle ilgili gelecekte çok önemli bir belirsizliğin olması fakat denetçinin, bu durumun finansal tabloların bütünü hakkında olumlu görüş bildirmeye engel teşkil etmeyeceğine karar vermesi durumunda nasıl görüş bildirir?

Doğru! Yanlış!

5. Hesap kalanları önemli yanlışlıklar içermediği halde örneklem sonuçlarının hesap kalanlarının önemli yanlışlıklar içerdiği sonucunu desteklemesi riskine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Bağımsız denetçi tarafından iç denetim fonksiyonlarının anlaşılmasında ve ön değerlendirmesinde iç denetimin aşağıdaki özelliklerinden hangisi esas alınmaz?

Doğru! Yanlış!

7. Denetçi, müşteri işletmede bilanço tarihinden sonraki ilk aylarda yapılmış olan satış iadeleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini öncelikle düşünmelidir?

Doğru! Yanlış!

8. Tipik olarak hesap kalanlarındaki hataların parasal tutarının tahmini için kullanılan ve kendisine tözel testlerde başvurulan örnekleme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi genel denetim planı ve denetim programının hazırlanması evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi hesap kalanlarına ilişkin detaylı testlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Örnekleme hatası aşağıdaki formüllerin hangisi ile hesaplanır?

Doğru! Yanlış!

12. Örgütsel faaliyetlerin sistematik bir biçimde incelenerek bu faaliyetler için kullanılan kaynakların etkinlik ve verimliliğe ilişkin sonuçlarının saptanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi 1401037 tanıtım kodunun modülüs 11’e göre sağlama sayısıdır?

Doğru! Yanlış!

14. Bazı davalı durumlarda kullanılmak üzere işletme yönetiminden tabloların doğru ve eksiksiz sunulduğuna dair istenen belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bilgi işleme sürecinin temel bileşenlerini oluşturan girdi, bilgi işleme ve çıktı alanlarında yer alan kontrollerden oluşur?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi raporlama standartlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Kanıtın güvenilirliği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Dünyada kullanılan iç kontrol modellerine rehberlik eden kontrol modeli hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal yönetimle ilgili düzenlemelerin odaklandığı ilkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi girdi kontrollerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Denetim - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…