Google Adsense Kodu

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (8)

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (8)

1. İşletmede elde edilen sonuçlarla elde edilmesi beklenen sonuçlar karşılaştırıldığında olumlu ya da olumsuz bir sapmanın söz konusu olup olmadığının belirlenmesi işlemi yönetimin öğelerinden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Yöneticileri “işe eğilimli” ve “çalışana eğilimli” olarak sınıflandıran ve bu yöneticilerin davranış özellikleriyle ilgili varsayımlarda bulunan araştırmacı kimdir?

Doğru! Yanlış!

3. "Her örgütün amaçları, büyüklüğü, kullandığı teknoloji, örgüt kültürü vb. ___________ ve tedarikçileri, içinde yer aldığı sektör vb. ___________ birbirinden farklıdır. Bu durumda her örgütün yapısı ve yönetim tarzı birbirinden farklı olacaktır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi sırasıyla ve doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

4. "______________, belirli bir problem ya da durum karşısında organizasyonun verdiği genel cevabı belirler. Bir başka deyişle işletmedeki çalışanlara davranışlarında ve yapacakları işlerde yol gösteren genel davranış planıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Örgütsel yapı ile çalışanların yaptıkları işle ilgili tüm bilgileri içeren ve örgüt şemasını açıklayan doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri mekanik örgütlerin özelliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

7. "__________________, iki veya daha fazla bireyin ortak bir gaye için çalışmaları halinde aralarındaki ilişkilerde yaratılmış olan bağlardır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi başkalarını amaçlara doğru yönlendirmek ve onlara iş yaptırabilmek için yöneticinin sahip olduğu bir haktır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri yüksek formelleşmenin olduğu örgütlerde görülür?

Doğru! Yanlış!

10. Kişinin içinde bulunduğu ve kişiyi belirli yönlerde davranışa sevk eden faktörleri anlamaya önem veren teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir işletmede amaç ve hedeflerin belirlenmesi ve uygun organizasyon yapısının oluşturulmasından sonra örgütün harekete geçirilmesi aşamasına ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Rensis Likert'in Sistem 4 Modelinde astlarına az da olsa güven duyan ve yöneticinin bazen astlarına fikrini sorduğu liderlik davranışıdır?

Doğru! Yanlış!

13. İletişim sürecinde yer alan aşağıdaki unsurlardan hangisi mesajların yorumlanması ve anlatılmak istenen şeyin anlaşılması için alıcı tarafından anlamlı hale getirilmesi aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kontrol sürecinin ilk aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

15. Yöneticilerin de, çalışanların da iş hayatında daha yüksek performans göstermeleri ve karşılarındakileri daha iyi anlamaları için kimi zaman kendilerini onların yerine koymalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir fabrikadaki üretim bandında parçaların montajını yapan bir işçinin, önüne gelen bir parçadaki arızayı fark ederek üretim bandını durdurması ve arızanın araştırılarak sorunun çözülmesi aşağıdaki kontrol türlerinden hangisine örnek verilebilir?

Doğru! Yanlış!

17. Kurumsal itibarın yönetilmesi sürecinde; işletmelerin stratejik analiz yaparak işletme için arzulanan gelecek itibar değerini, rakip işletmelerin durumlarını göz önünde bulundurarak değerlendirdikleri aşamaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Açıklanmayan, anlaşılması ve paylaşılması zor olan ve genellikle gizlenen bilgi türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Çatışmaların, yöneticinin gücünün ve otoritesinin kullanılarak çözümlenmesini ifade eden ve sık sık bu yola başvuran bir yöneticinin işgörenin motivasyonu ve morali üzerinde önemli olumsuz etkiler yaratabileceği çatışma yönetimi stratejisine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Kriz yönetimi sürecinde yöneticilerin bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda kriz oluşmadan önce ortaya çıkan uyarı sinyallerini almaları bu sürecin hangi aşamasında gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Yönetimi - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…