Google Adsense Kodu

Değerlendirme ve Dönem Sonu İşlemleri – Çalışma Testi (5)

Değerlendirme ve Dönem Sonu İşlemleri – Çalışma Testi (5)

1. "Bir işletmenin 2017 yılı muhasebe kârı 80.000 TL, kanunen kabul edilmeyen giderleri 20.000 TL, vergiden muaf gelirleri 33.000 TL’dir." Bu bilgilere göre vergiye tabi kâr (mali kâr) kaç TL’dir?

Doğru! Yanlış!

2. “ K. işletmesinin 5 Ocak tarihinde 10.000 TL’ye satın aldığı demirbaşın faydalı ömrü 5 yıldır." Bu bilgilere ve normal amortisman yöntemine göre ikinci yılda ayrılacak amortisman payı kaç TL’dir?

Doğru! Yanlış!

3. Hesap dönemi boyunca, sermayedarların katkılarıyla ilgili olanlar dışındaki nakit girişleri veya varlıklardaki artışlar veya borçlardaki azalışlar ile öz kaynaklarda artışa neden olan ekonomik faydalardaki artışlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Borç senetleri reeskonta tabi tutulduğunda yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. "Tahsil olanağı tamamen ortadan kalkan senetsiz ve senetli alacaklar ____________ olarak kabul edilir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

6. Kısıt amortisman aşağıdakilerden hangisine uygulanır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki hesaplardan hangisi dönem kârı/zararı hesabına devredilmez?

Doğru! Yanlış!

8. Bir işletmeye ait bazı bilgiler aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre işletmenin net gerçekleşebilir değeri kaç TL’dir?

Doğru! Yanlış!

9. "______________ , varlıkların elde edildikleri tarihte alımları için ödenen nakit veya nakit benzerlerinin tutarları veya onlara karşılık verilen varlıkların piyasa değerleridir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi, işletme sahiplerinin işletmeye sermaye olarak verdikleri değerler ile işletme faaliyetleri sonucu yaratılan ve henüz işletmeden çekilmemiş dönem kârı, önceki dönem kârları ve yedeklerden oluşur?

Doğru! Yanlış!

12. " X. işletmesinin dönem sonu sayımında para mevcudu 200.000 TL’dir. Kasa hesabının borç taraf toplamı 600.000 TL, alacak tarafı toplamı ise 150.000 TL’dir." Bu bilgilere göre aradaki farkın nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Vergi Usul Kanunu’na göre satıcılar hesabı aşağıdaki değerleme ölçülerinden hangisi ile değerlenir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi amortisman hesaplamasında bilinmesi gereken unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmelerin ticari faaliyetlerini sürdürebilmek için yapmış olduğu mal ya da hizmet ahırımdan kaynaklanan borçları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. 12 aydan uzun sürede ödenecek borçlar aşağıdakilerden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. İşletmenin belli bir dönemde elde ettiği tüm gelirler ile aynı dönümde katlandığı bütün maliyet ve giderleri ve bunların sonucunda işletmenin elde ettiği dönem net kârını veya dönem net zararını kapsayan tablosuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi bilançoda yer almaz?

Doğru! Yanlış!

19. Normal amortisman yöntemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Kapanış kayıtlarından sonra aşağıdakilerden hangisi düzenlenir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Dönem Sonu İşlemleri - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…