Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

2018-2019 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi dengeli ölçüm kartı yönetim uygulamasının temel boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi yönetimin alt fonksiyonlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Bürokrasi yaklaşımının öncülüğünü aşağıdaki bilim insanlarından hangisi yapmıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Amaçların gerçekleşmesi için kaynakların doğru kullanılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri sistemi tanımlayan unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

6. Mehmet; güvendiği, tanıdığı işletmelerden ürün ve hizmet satın alıyorsa aşağıdaki değerlerden hangisine göre hareket etmiş sayılır?

Doğru! Yanlış!

7. "Ünlü işletme gurusu Peter Drucker, işletmelerin en temel iki işlevi olduğunu söyler. Bunlar; ________ ve pazarlamadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmelerde, müşteriler için değer yaratan ve bu değerin sonucunda müşteri tatmini ve bağlılığı sağlayarak kâr ettiren sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. " _______________ analizi, işletmenin güçlü ve zayıf yönleri ile pazarlama çevresindeki fırsat ve tehditleri ayrıntılı olarak inceleyen bir analizdir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Çok miktarda üretmeyi, verimliliği artırmayı, maliyeti düşürmeyi amaçlayan, pazarlamayı siparişleri alma ve malların sevkiyatım yapmaktan ibaret olduğunu savunan pazarlama anlayışı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kapasite planlama faaliyetlerinde maliyet analizi yapmak için en fazla kullanılan tekniklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. "İktisatçılar üretim olayını _____________ üretmek şeklinde tanımlamaktadırlar." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. "Sistem elemanları sistem içinde toplu hareket ettiklerinde tek tek ortaya koyacaklarından çok daha fazlasını ortaya çıkarmaktadırlar." Bu duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi üretimde, girdilerin çıktıya dönüşümünde yaratılan değerlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangileri üretim sürecindeki girdi kapsamında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

16. "Elde edilen kârın, ortaklara dağıtılmayıp işletme bünyesinde bırakılan kısmı _____________ finansman olarak adlandırılır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

17. Ham madde alımlarına yapılacak ödemeler için geçen süreye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi bilançonun pasif kısmında yer alır?

Doğru! Yanlış!

19. Çalışma sermayesinin özellikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangileri yatırım kavramı içerisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Fonksiyonları - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…