Google Adsense Kodu

Değerlendirme ve Dönem Sonu İşlemleri – Çalışma Testi (3)

Değerlendirme ve Dönem Sonu İşlemleri – Çalışma Testi (3)

1. Dönem sonunda işletme mevcutlarının sayımı için en uygun duruma getirilmesi, sayımda görev alacakların belirlenmesi ve sayım programının yapılması aşamasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Yevmiye defterinden büyük deftere aktarımların matematiksel doğruluğunu test etmek için hazırlanan çizelgelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Muhasebe Standartları’na göre kullanılacak değerleme ölçütlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir arazinin Emlak Vergisi Kanunu'na göre tespit edilen değeri 2.500.000 TL ise aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılabilir?

Doğru! Yanlış!

5. "Bir işletme verdiği hizmet karşılığında 5000 ABD doları ödeme almıştır. Paranın alındığı gün döviz kuruna göre 1 ABD doları 2,5 Türk Lirasına eşittir. Bir süre sonra bu para bir ödeme için elden çıkarılmıştır. Elden çıkarıldığı günkü kura göreyse 1 ABD dolarının Türk lirası karşılığı 3 liraya gelmiştir." Bu veriler ışığında, alınan paranın kayıtlara geçirilmesiyle ilgili bilgilerden hangisi doğru değildir.

Doğru! Yanlış!

6. "Şirket çalışanı 3 bin liralık bir ödeme yapmış olmasına rağmen deftere 5 bin liralık bir ödeme kaydetmiştir. Ayrıca ay içinde yapmış olduğu bin liralık bir tahsilatı da deftere kaydetmeyi unutmuştur. Dalgın çalışan kendisine ait bin lirayı da şirketin varlığı gibi kaydetmiştir." Bu durumda genel sayımda kasada karşılaşılacak durum hangi şıkta doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. "Daha önce oluşan ve kayıt altına alınan 1200 TL’lik kasa noksanının 200 TL’lik kısmının bakaya yatırılıp kayıtlara geçirilmeyen miktardan, 300 TL’lik kısmının veznedar hatasından, 600 TL’lik kısmının satıcıya yapılan borç ödemesinin kayıt edilmemesinden kaynaklandığı belirlenmiştir. 100 TL’lik kasa noksanın nedeni ise tespit edilememiştir." Bu işlem için aşağıdaki hesapların hangisine ne kadar alacak kaydı yapılır?

Doğru! Yanlış!

8. Fiziki sayım sonucu tespit edilen Türk Lirası, Türk lirası Kasası borç kalanından daha az ise, aradaki fark ne olarak tanımlanır?

Doğru! Yanlış!

9. Tahviller, Vergi Usul Kanunu’na göre, ne ile değerlenir?

Doğru! Yanlış!

10. İşletmelerde dönem sonunda yabancı para kasası hangi değerle değerlenir?

Doğru! Yanlış!

11. Geçici yatırım amacıyla satın alınan ve menkul kıymetler borsasına kayıtlı olan tahvillerin değerlemesinde VUK’a göre aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi hisse senetlerinin sağladığı olanaklar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

13. Çeklerin dönemsonu işlemleri ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Banka hesabına ilişkin yapılması gereken dönem sonu işlemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. "Dönem başı açılış, dönem içi kayıtlar ve çıkarılan mizandan sonra işletmenin kayıtlı durumu ortaya çıkar. İşletmelerin kayıtlı durumunun finansal tablo düzenleme akşamı itibariyle gerçek durumunu gösterebilmesi amacı ile uyuşmayan konular ile ilgili gerekli düzeltmeleri yapması gerekir." Bütün bu işlemler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletmelerde envanter çıkarma zamanı genel olarak hangi gün kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

17. Vergi Kanunlarının ölçülerine göre hesaplanan kâra mali kâr denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi mali kâr hesaplanmasında kullanılabilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir iktisadi kıymetin değerleme gününde sahibi için arz ettiği gerçek değere ne denir?

Doğru! Yanlış!

19. Her nevi senetlerle esham ve tahvillerin üzerinde yazılı olan değer şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Dönem Sonu İşlemleri - Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…