Google Adsense Kodu

Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (10)

Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (10)

1. Dünyadaki ilk federal devlet aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Güvenlik Toplumu yaklaşımı aşağıdaki düşünürlerden hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

Doğru! Yanlış!

3. 2005 yılında düzenlenen referandumlarda 'Hayır' oyu vererek AB Antlaşmasını reddeden ülkeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

4. Yeni İşlevselciliğin üzerinde durduğu temel kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Belirli bir coğrafyada bulunan ülkeler arasındaki işbirliği ve yakınlaşma süreçlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. İnsanların, malların, hizmetlerin ve paranın serbest dolaştığı ve kendi içinde sınırları olmayan alan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. AB vatandaşlığı kavramı ilk kez aşağıdaki antlaşmalardan hangisinde yer almıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa bütünleşmesini başlatan altı kurucu devletten biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Kurucu Roma Antlaşmasında değişiklik yaparak iç pazarın oluşturulması süreci aşağıdakilerden hangisi ile düzenlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. Avrupa Birliği'nin Orta ve Doğu Avrupa genişlemesinin öncelik kazanmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla oluşan, üye devletleri temsil eden, Birliğin en üst seviyede yetkili siyasi organı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Avrupa Birliği Zirvesi, kural olarak, aşağıdaki karar alma yöntemlerinden hangisini kullanır?

Doğru! Yanlış!

13. Avrupa Parlamentosu, aşağıdaki kurumlardan hangisine karşı “güvensizlik oyu” vererek o kurumun üyelerini toplu olarak istifaya zorlayabilir?

Doğru! Yanlış!

14. AB’nin gelişimine katkıda bulunmak üzere kamu sektörü ve özel sektör projelerinin finansmanı ile ilgilenen AB kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. AB’nin yetkilendirildiği bir politika alanındaki eyleminin, kurucu antlaşmaların hedeflerini gerçekleştirmek için uygun ve gerekli olmasını öngören ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. "Bazı üye devletler bazı politika alanları bakımından dışta kalma imkânına (opt-out) sahiptir. Örneğin, ___________ yönünden Birleşik Krallık ve Danimarka, bu politika alanlarının dışında kalma imkanını kullanmaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

17. “İster kalıcı ister geçici biçimde olsun, her politika alanı bakımından her üye devletin aynı hız ile ilerlememesi imkânı veya ihtimali” şeklinde tanımlanan bütünleşme çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi AB'nin kurucu antlaşmalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. "____________ , muhatap alınan her üye devleti ulaşılması gerekli sonuçları itibarıyla bağlar, şekil ve yöntem seçimini ise ulusal otoritelere bırakır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

20. Ulusal hukukun, mümkün olduğu ölçüde AB hukukuna uygun biçimde yorumlanmasını öngören AB hukuku ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Avrupa Birliği - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…