Google Adsense Kodu

2015-2016 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

1. Örgütsel davranışın ilgilendiği konuları saha araştırması, deneysel yöntem, doğal gözlem ve vaka etüdü teknikleriyle incelemesi hangi karakteristik özelliğinin sonucudur?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi çatışmanın bireyler üzerindeki olası etkilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi İş Karakteristikleri Kuramı'na göre, merkezi içsel tatmin sağlayan faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. İnandıkları ile davranışları arasındaki çelişki nedeniyle çatışma yaşayan bireyin yaşadığı kaygının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Nazik, sakin, ılımlı, yardımsever, sempatik ve bağışlayıcı kişilik özellikleriyle ifade edilen kişilik boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Hans Selye, bünyenin baskı ve isteklere karşı gösterdiği belirgin olmayan tepkisine ne ad vermiştir?

Doğru! Yanlış!

7. İlgi odağı olmayı seven, hayallere dalan, kendisinin birçok beceriye sahip olduğuna inanan ve kendinden hoşlanan kişilik tipine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Kuralların, normların, süreçlerin ve geleneklerin hâkim olduğu istikrarlı örgüt kültürü türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Danışman ve Özgen’nin kültürel eğilim yaklaşımında, rasyonel problem çözümünün, yetkinliğin ve performansa dayalı terfinin önemsenme derecesi hangi kültürel eğilim tipini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. Yönlendirme ve koordine etme, yöneticinin hangi fonksiyonuyla daha çok ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki kavramlardan hangisi çatışma tarzlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi çatışmaların büyüme olasılığını artıran faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli meslekler grubunda yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Bir kişinin, istediği sonuçları elde etmek üzere güç kazanmak, gücünü kullanmak ve geliştirmek için giriştiği tüm faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Örgüte ait araçların, teçhizatın, makinelerin veya ürünlerin maksatlı bir şekilde tahrip edilmesi hangi üretkenlik karşıtı davranışa örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. “Ne bildiğin değil, kimi tanıdığın önemlidir” cümlesi aşağıdakilerden hangisinin önemini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Yöneticilerin ve amirlerin çalışanlara gösterdikleri davranışların ne kadar adil algılandığını ifade eden adalet algısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir çalışanın başka bir çalışana bire bir, doğrudan ve bilerek yardım etmeyi amaçlayan davranışlarda bulunmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi politikanın örgütsel yaşama ilişkin olası olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla uyulması önerilen ilkeler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Örgütsel Davranış - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…