Google Adsense Kodu

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (8)

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (8)

1. Aşağıdakilerden hangisi maliyetin kaynağına göre sınıflandırılan maliyetler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Proje maliyetinin tahmin edilmesi için proje özelliklerinin matematiksel bir model içinde kullanıldığı maliyet tahmin yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Proje risk yönetimi açısından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Hangi maliyet tahmin sürecinde tarihsel bilgiler ile diğer değişkenler arasında oransal ilişki kurarak maliyet, bütçe ve süre gibi faaliyet parametreleri için tahmini değerler hesaplanır?

Doğru! Yanlış!

5. Faaliyet maliyetlerinin tahmin edilmesi sürecinde aşağıdakilerden hangisi araç, teknik veya yöntem olarak kullanılır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi proje risk yönetimi süreçlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Riskin yönetilmesi sorumluluğunun başka bir tarafa aktarılmasını sağlayan riske yanıt stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Proje yaşam çevriminin planlama aşamasının sonunda yapılan maliyet tahmin türünün adı nedir ve ne amaçla yapılır?

Doğru! Yanlış!

9. Risklerin ortaya çıkma olasılıklarına ve etkilerinin değerlerine göre hesaplanan beklenen zarar değerine göre önceliklendirilmesi ne tür risk analizidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki risklerden hangisi gözardı edilebilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi proje planlama tekniklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi projenin başlangıcından sonuna kadar giden ve herhangi bir gecikme olduğunda tüm projenin gecikmesine yol açacak olan faaliyetler serisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir projede A faaliyetinin süresi 3 gündür. B faaliyetinin süresi 5 gündür ve önceli A faaliyetidir. C faaliyetinin süresi 4 gündür ve önceli A faaliyetidir. D faaliyetinin süresi 6 gündür ve öncelleri B ve C faaliyetleridir. Projenin kritik süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

14. Projenin yürütülmesi, yönlendirilmesi ve yönetilmesi sürecinin girdilerinden birisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Proje yönetimi için hazırlanan Gantt şeması aşağıdaki konulardan hangisi hakkında bilgi vermez?

Doğru! Yanlış!

16. Projelerde gerçekleşecek faaliyetlerin her biri için gerekecek süreyi gösteren çizelge şeklindeki gösterime ne isim verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi PERT diyagramının yeniden düzenlenmesi sürecindeki sorulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Proje yürütülmesi ve yönlendirilmesi kapsamında faaliyetlerden birisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Gantt şeması hazırlanırken kullanılacak kaynakların faaliyetlere atanması hangi aşamada yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

20. Proje kalite yönetimi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Proje Yönetimi - Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…