Google Adsense Kodu

2019 – Ticaret Hukuku – Çalışma Testi (12)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2019 – Ticaret Hukuku – Çalışma Testi (12)

1. Tacir T, ticaret mahkemesi bulunmayan bir yerde ticari dava açmak isterse, davayı aşağıdaki mahkemelerden hangisinde açmalıdır?

Doğru! Yanlış!

2. Bir yerin şube sayılmasının sonuçları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisinde ticaret siciline tescil açıklayıcı etkiye sahiptir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi haksız rekabet sonrası açılabilecek hukuk davaları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilen ticari defterlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. "Tacir T, kanunen tutmak zorunda olduğu ticari defterlerin bir kısmını hiç; bir kısmını da usulüne uygun tutmamıştır. Ayrıca, işletmenin durumu da her geçen gün kötüye gitmektedir." Bu durumda T, Türk Ticaret Kanunu açısından aşağıdaki yaptırımların hangisi ile karşılaşır?

Doğru! Yanlış!

7. Limited ortaklıklara aşağıdakilerden hangisi sermaye olarak getirilebilir?

Doğru! Yanlış!

8. Bağımsız birden fazla gerçek veya tüzel kişinin, belirli bir işi ya da sürekli bir faaliyeti gerçekleştirmek ve kazanç sağlamak amacıyla, bir ticaret ortaklığı kurarak veya kurmaksızın, bir sözleşme çerçevesinde bir araya gelmeleri ve işin tamamından müteselsilen sorumlu olmayı üstlenmeleri halinde aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

9. Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerinin temsil yetkisine getirilecek aşağıdaki sınırlamalardan hangisi tescil ve ilan edilmek şartıyla üçüncü kişilere karşı ileri sürülebilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi anonim şirket anasözleşmesinde bulunması ihtiyari olan hususlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklık yönetim kurulu üyelerinin mali haklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir sermaye veya alacağı temsil eden ve sahibine gelir getiren, dolaşım yeteneğine sahip senetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki genel kurul kararlarından hangisi yokluk yaptırımına tabidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi anonim ortaklık genel kurulunun devredilmez yetkilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi anonim şirketlerde azınlık pay sahiplerine tanınmış olumsuz haklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi payın aslen kazanılması nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki iktisap hallerinin hangilerinde anonim şirket ana sözleşmesinde yer alan bağlam, etkisini kaybeder?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi kambiyo senetlerinin ortak özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Görüldüğünde vadeli bir poliçe muhataba, düzenleme tarihinden itibaren ne kadar süre içinde ibraz edilmelidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bono üzerindeki “tevkil içindir” şeklinde yer alan ibare aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Ticaret Hukuku - Yaz Okulu Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…