Google Adsense Kodu

2018-2019 – Uluslararası İşletmecilik – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Uluslararası İşletmecilik – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi hükümetlerin sınırlarını yabancı ticaret ve yatırıma açmak istemelerinin temel nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Bileşenlerinin birbirleriyle daha fazla bütünleştiği ve karşılıklı bağımlılıklarının arttığı bir dünya ekonomisine doğru yönelim olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmeciliğin getirilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Yöneticilerin işletmeyle ilgili öngörülen değişimleri yapabilmek için gerekli yetenek, anlayış ve bilgilerini güncellemesi aşağıdakilerden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

5. Birinin kullanımı diğerinin kullanımını da gerektiren veya birlikte kullanımıyla daha fazla fayda sağlanan ürünler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İşletmelerin faaliyet gösterdiği ortamlardaki yasal ve düzenleyici değişkenleri ifade eden çevre faktörü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi yabancı pazar seçeneklerinin değerlendirilmesinde öncelikle analiz edilecek etkenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Lisans anlaşması kapsamında lisansiyenin lisansöre ödediği ücrete ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin bilgi ve becerilerini kullanarak örgütsel amaçlarını sürekli olarak optimize etmek suretiyle çevresel belirsizliklerle başa çıkabilme becerisini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kullanıcı öğrenme modeline ilişkin temel kavramlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir işletmede çalışanların belirli bir dönem içinde çalışmalarının ve yetkinliklerinin önceden belirlenmiş, ölçütlere göre sistemli olarak ölçülmesi ve gelişme potansiyellerinin ortaya çıkarılması olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmelerin personel seçimi sürecinde öncelikle yerine getirmesi gereken faaliyetlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. İnsan kaynakları sürecinin ilk adımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmede bölümden bölüme ya da bir dış şubeye ürün gönderildiğinde yapılan fiyatlandırmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırmasının temel sorumluluk alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Döviz piyasalarında küçük tutarlarla büyük hacimli işlemler yapılmasını sağlayan finansal olanağa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Döviz piyasalarında en fazla işlem yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletme itibarının korunmasında ve doğru şeyi yapma konusunda yöneticilere rehberlik eden sorumluluk türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi sosyal girişim faaliyetlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin çevresindeki herhangi bir olgu veya nesneye ilişkin sahip olduğu tepki eğilimini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Uluslararası İşletmecilik - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…