Google Adsense Kodu

2018-2019 – Uluslararası İşletmecilik – Final Sınavı

2018-2019 – Uluslararası İşletmecilik – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi hükümetlerin sınırlarını yabancı ticaret ve yatırıma açmak istemelerinin temel nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmenin bir bölümünü ya da bütününü etkileme potansiyeline sahip tüm faktörler olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Küreselleşme eğiliminin yüksek, yerelleşme eğiliminin düşük olduğu çevre aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmenin iç ve dış çevre koşullarını detaylı olarak değerlendirmeye ve izlemeye yarayan analiz aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları ile ilgili faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Merkezde görevlendirilen yatırım yapılan ülke ya da üçüncü bir ülkeden gelen çalışanları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmelerde dış görevlendirmede başarıyı sağlayan temel unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Uluslararası işletmelerin bağlı kuruluşlarında ve ana işletmede ana ülkeden yönetici görevlendirmeleri olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Ürün karmasını oluşturan ve işlevleri aynı olan, aynı tüketici ya da örgüt grubuna aynı tür aracı işletmelerden satılması sebebiyle birbiriyle yakın ilişkisi olan grup ürününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri yönetiminin temel amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmede bölümden bölüme ya da bir dış şubeye ürün gönderildiğinde yapılan fiyatlandırmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Spesifik bir pazarlama problemini çözmede kullanılabilecek bilgilerin toplanması, analiz edilmesi ve yorumlanması olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Döviz piyasalarında en fazla işlem yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Döviz piyasalarında küçük tutarlarla büyük hacimli işlemler yapılmasını sağlayan finansal olanağa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Piyasa değerini gösteren ve piyasaların büyüklüğü hakkında yatırımcılara fikir veren oran aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri kullanıldıkça ve geri ödendikçe yenilenen kredi türlerindendir?

Doğru! Yanlış!

17. Sosyal bir hedefe yönelik olarak ticari faaliyetlerin bir araç olarak kullanıldığı ve gelirin yine bu sosyal hedefe yönlendirildiği sosyal işletme faaliyetine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bireyin çevresindeki herhangi bir olgu veya nesneye ilişkin sahip olduğu tepki eğilimini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Sosyal girişimcilik kavramını ortaya atan ilk düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi birincil bileşenler grubunda yer alan kişisel özelliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Uluslararası İşletmecilik - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…