Google Adsense Kodu

2018-2019 – Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri – Final Deneme Sınavı

2018-2019 – Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri – Final Deneme Sınavı

1. Son ürünü üretebilmek için gerekli olan en alt kademedeki ham maddeden en üst kademedeki ürüne kadar tüm malzemeleri ve miktarlarını gösteren şemaya verilen isim nedir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi programların birbirleriyle iletişimini sağlayan arabirimi ifade eder?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıda verilenlerden hangisi Kurumsal Kaynak Planlaması sisteminin işletmelere sağladığı faydalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi malzeme ihtiyaç planıyla birlikte kapasite, ürün ağacı, stok kayıtları ve çizelgeyi oluşturur?

Doğru! Yanlış!

5. KKP ile MRP II arasındaki temel fark aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP)'nin bir çok yerde sıkça kullanılan İngilizce karşılığı nedir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi/hangileri kurumsal kaynak planlamasının faydalarıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Müşteri servisi modülü kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlaması sisteminde en çok karşılaşılan problemdir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlaması uygulamasının başarılı olması için gerekli faktörlerden birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

11. KKP sisteminin uygulanmasında aşağıdakilerden hangileri kritik başarı faktörleridir?

Doğru! Yanlış!

12. Etkin bir ERP uygulaması için gerekli olan başarı faktörleri aşağıdakilerden hangisi/hangileridir?

Doğru! Yanlış!

13. Toplumda işletmenin ilişkide olduğu, işletmenin faaliyetlerinden etkilenen ve faaliyetleriyle işletmeyi etkileyen toplumsal tarafların tümüne ne denir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmenin kendini tanımlama sürecinde aşağıdaki ilkelerden hangisi/hangileri uygulanabilir?

Doğru! Yanlış!

15. Hangisi web tabanlı e-işletme yazılımlarından birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Müşterilerin, telefon, faks, e-posta, perakende mağazalar, kişisel bağlantılara yardımcı olan müşteri ilişkileri unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıda verilen değişim mühendisliği süreçlerinin özelliklerinden hangisi, “Tek boyutlu süreçler yerine değişim mühendisliğinde çok boyutlu süreçler kullanılması, tek tip standart üretim yerine çok yönlü bir üretim şekli kullanılması” olarak tanımlanan özelliğidir?

Doğru! Yanlış!

18. Kurumsal kaynak planlaması nedir?

Doğru! Yanlış!

19. KKP sistemlerinin temel özelliklerinden olan “Esneklik” kavramını aşağıdaki tanımlardan hangisi en doğru şekilde karşılamaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…