Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (15)

Davranış Bilimleri I – Çalışma Testi (15)

1. Öğrenilmiş iyimserlik kavramıyla iyimserliğin sonradan öğrenilebileceğini savunan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Pavlov'un Klasik Koşullanma Modeli'ne göre dış uyaranlar tarafından harekete geçirilen ve doğuştan gelen öğrenilmemiş tepkilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Pavlov’un köpeklerle yapılan deneyi ile oluşturulan Klasik Koşullanma Kuramı'nın temsil ettiği bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Guthrie'nin bitişiklik ilkesinin istenmeyen davranışları değiştirme amacı ile kullanabileceği yöntemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Şekil-zemin ilişkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Farklı durumlar ve zamanlarda bireyin ayırt edici davranış düzenlerini etkileyen karmaşık ve psikolojik nitelikler bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Psikolojik bozuklukların teşhis ve tedavisine yönelik araştırmalar gerçekleştiren psikoloji uzmanlık alanına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Tolman'ın en önemli çalışması olan ve öğrenildiği halde bireyin davranışlarında görülmeyen ancak teşvik edici bir ortamda ortaya çıkan davranışlar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bilge, öğrenme kavramını oluştururken o kavramı en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğü bilgi ve davranış gibi terimlerden yola çıkıyor. Bilge'nin yukarıda kullandığı kavram oluşturma modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kişilik değerlendirmede en yaygın kullanılan ve mürekkep lekelerinin yorumlanmasına dayanan projektif test aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Herhangi bir tutum objesine ilişkin birbirine zıt sıfat çiftleri ve bu sıfat çiftleri arasında 5'li veya 7'li aralıklar kullanılarak oluşturulan ölçek aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Üniversiteden yüksek puan alan bir öğrencinin, istediği iki üniversiteden birini seçmek durumunda kalması aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

13. Cattell'e göre yeni durum ya da problemler ile uğraşılırken kullanılan ve eğitimden çok az etkilenen zekâ türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Güdü kavramının bileşenleri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

15. Evliliğinde problemler olan bir kişinin kendi evliliğindeki problemlerini çözmeye çalışmak yerine evliliklerdeki problemleri anlamaya çalışması aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. Freud'un psikodinamik yaklaşımına göre, kişiliğe ahlâk ekleyen kişilik kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Bireyin kendisinin de içinde bulunduğu sosyal gruba yönelik negatif yargılar sonucunda ortaya çıkan olumsuz durumları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi uç değerlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Freud'a göre insan davranışlarının altında yatan temel içgüdüler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

20. Stadyumlardaki skor panoları aşağıdaki görünürde hareket türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Davranış Bilimleri II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…