Google Adsense Kodu

2018-2019 – Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri – Final Sınavı

2018-2019 – Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi veri madenciliğinin kullanıldığı alanlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmelerin şirket birleşmeleri yoluna gitmek amacıyla kullandıkları politika aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi üretim kaynakları planlaması (MRP II) sistemlerinin işletmelere kazandırdığı temel faydalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Şirket içi eğitim kataloğunun oluşturulması sürecinin yer aldığı modül aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Şirketlerin; müşteri profilini elde etme, pazarı bölümleme, ürün kârlılığı, istatistiksel analizler, ürün envanter ve dağıtımı gibi etkenliklerde kararlar verebilmesine ve stratejik plan yapmasına destek olan bilgi toplama, depolama ve analiz etme araç ve sistemlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. "_______________, var olan bilgisayar programlarını tümüyle yeniden yazmadan yapılan değiştirme ve güncelleştirme işlemleri, hataların düzeltimi, performansı artırma, değişen isteklere ya da çevreye uyarlanmasıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de kurumsal kaynak planlaması yazılımı geliştiren firmalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Yazılımı kullanan işletmelerin birtakım değişiklikler yapmasına ve kendi kullandıkları birtakım donanımları yazılıma adapte etmelerine izin veren yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi sistem analizi sonunda hazırlanan belgelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Yeni sistemin, parça parça uygulanmaya konulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Sistem açılımında ilk adım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlaması seçiminde yer alan aşamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir bütün içinde yer alan bağımsız bölümlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemini ilk kez kullanan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kaynak planlamasının (ERP) kritik başarı faktörlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Başarılı bir kurumsal kaynak planlaması (ERP) sisteminin mimari yapısı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Yeni ürünlerin tasarımı ve gelişimi ile ilgili olan, ürün hayat döngüsünde ürün verilerini yöneten, ürünü kontrol eden ve süreçleri yeniden yapılandıran sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir işletmenin, üstün bir bağlantı yönetim işi, satış tahmini, satış, doğrudan pazarlama ve yerine getirme yaparak yeni müşteriler edinmesine yardım etmek için, müşteri ilişkileri yönetimi yazılım araçları ve veri tabanlarını kullanmasına dayanan müşteri ilişkileri yönetimi fazı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinin tanımında yer alan unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Kurumsal kaynak planlaması 3 çözümlerinin en temel özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…