Google Adsense Kodu

2018-2019 – Davranış Bilimleri I – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2018-2019 – Davranış Bilimleri I – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. Sosyal demografi, toplumsal ve kültürel faktörlerin nüfus üzerine etkisini incelemekte olduğu düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisi alt alanları ile doğrudan ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

2. Kültürel etkenler aşağıdakilerden hangilerini kapsar?

Doğru! Yanlış!

3. Cemaat yaşamının kentleşme ile birlikte giderek zayıfladığını ifade eden sosyolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Toplumsal değişmenin gerçekleşmesinde etkili olan "içsel etmenler" aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi kentliliğin bir toplumdaki ekonomik ve siyasal unsurlardan ayrı bir olgu olarak ele alınmaması gerektiğini savunarak kent olgusuna eleştirel bakan çağdaş düşünürlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Giddens’a göre toplumsal değişme üzerinde etkili olan faktörlerden hangisinde din önemli bir yer tutmaktadır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. Erken dönem kent sosyolojisi çalışmaları hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Geleneklerden uzaklaşma, kopma ve aşırı bireyselleşme ile birlikte belirsizliklerin giderek arttığı toplum kavramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kent büyümesi modellerinden bir değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi sapkın davranışa örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki şıklardan hangisinde suçu açıklayan kuramlar eksiksiz ve doğru bir şekilde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir davranışın suç olması için aşağıdakilerden hangisine göre değişkenlik göstermez?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi suçu açıklayan kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. “Vergi kaçırma, yasadışı satışlar, menkul ve gayrimenkul sahtekârlıkları, zimmete para geçirme, tehlikeli ürünlerin üretim ve satışı ve yasadışı olarak çevreyi kirletmenin yanında doğrudan hırsızlık ” gibi suçlar aşağıdaki suç türlerinden hangisine girmektedir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi suça ilişkin yanlış bir bilgidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi profesyonel suça bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

18. "Sapkın davranışın ödüllendirilenler, cezalandırılanlar ve ödül ve cezasız kabul dilenler olarak üç biçimde ortaya çıktığı söylenebilir." Aşağıdakilerden hangisi sapkın davranışın ödül ve cezasız kabul edilen biçimine örnek olarak verilebilir.

Doğru! Yanlış!

19. Jhering, “Toplum halinde yaşama şartlarına yönelmiş her türlü saldırıyı” ne olarak tanımlar?

Doğru! Yanlış!

20. Hangisi suçu açıklayan kuramlar arasında yer alan sosyolojik kuramlar içinde bulunan kuramlardan değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Davranış Bilimleri I - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…