Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Final Sınavı

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Final Sınavı

1. İlişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde her tablonun nesnelerini benzersiz şekilde tanımlayan alan ya da alanlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Açık sistemde girdiyi çıktıya dönüştürmek için gerekli olan faaliyetler dizisinin gerçekleştirilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. İş süreçlerinin yeniden yapılanması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi açık bilginin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. İmalat kaynak planlaması için kullanılan kısaltma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bir ürün fikrinin oluşturulmasından, ürünün, üretilip müşteriye teslimine kadar geçirdiği sürecin tasarlanmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

7. Müşteri siparişinin alınışından ürünün sevkiyatına kadar, tüm imalat süreçlerinin bilgisayar ortamında birleştirilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Tüketici araştırmalarından sağlanan verilere ek olarak gözlem, önceden sahip olunan enformasyon ve deneyimlerin birleştirilerek, tüketici, dış çevre ve eğilimler hakkında edinilen kapsamlı enformasyonlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Rekabetçi ürün teknolojilerinin ve ikincil araştırma tekniklerinin belirlenmesi, bir PBS’nin başarılı olabilmesi ve enformasyona erişim imkanı tanıyarak değer yaratabilmesi için analiz gerektiren aşağıdaki konu başlıklarından hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

10. Yöneticilerin enformasyon ihtiyacını karşılamak üzere, işletme dışından, işletmeyi etkileyen faktörleri izleyerek otomatik veri akışı sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aralarında malzeme taşımanın otomatik olarak gerçekleştirildiği ve bilgisayarlar tarafından kontrol edilen makinelerin oluşturduğu imalat sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Pazarlamaya ilişkin raporları sağlama yeteneği bulunan bir pazarlama enformasyon veri tabanının oluşturulması, PBS’ini tasarlama ve yürütmeye yönelik aşağıdaki temel adımlardan hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

13. Sorumluluk raporları, bütçeler, sapma analizi ve özel amaçlı çeşitli raporları üreten, muhasebe-finans bilgi sisteminin alt sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Finans Bilgi Sisteminin odaklandığı konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmenin belirli bir andaki finansal durumunu, yani varlıklarını ve kaynaklarını bir arada gösteren tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Harcama İşlemleri Döngüsünü çalıştıran alt sistemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi performans değerlendirme enformasyonu içinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

18. İKBS’deki işe alma uygulaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları bilgi sisteminin işletmelerdeki temel kullanım amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi İKBS’de işgücü piyasasına ilişkin girdilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Bilgi Sistemleri - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…