Google Adsense Kodu

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisine konu gelirin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Gelir Vergisi Kanunu’na göre kanunen kabul edilmeyen giderlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir takvim yılı içinde Türkiye'de devamlı olarak kaç aydan fazla oturanlar gelir vergisine göre tam mükellef sayılırlar?

Doğru! Yanlış!

4. Zirai kazançlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Ticari kazançlarda esnaf muaflığından aşağıdakilerden hangisi yararlanabilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi basit usulde vergilendirmenin genel şartlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Gelir Vergisi Kanunu’na göre, işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara, hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen menfaatlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Gayrimenkul sermaye iratlarına ait yıllık beyanname izleyen yılın hangi ayında verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki mal ve hakların hangisinin kiralanmasından elde edilen iratlar gayrimenkul sermaye iradı olarak kabul edilmez?

Doğru! Yanlış!

10. Dar mükellefler aşağıdakilerden hangileri için gelir elde etmeleri halinde yıllık beyanname vermek zorundadır?

Doğru! Yanlış!

11. Stopaj yoluyla alınan vergilerin ödendiği beyanname türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi geçici vergi ödemekle yükümlüdür?

Doğru! Yanlış!

13. Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre sendikaların hukuki statüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisinde indirilebilecek giderlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Katma değer vergisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Türkiye’de KDV uygulaması ne zaman başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi harcamalar üzerinden alınan vergilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi değerli kâğıt olarak kabul edilen belgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi motorlu taşıtlar vergisinin kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

20. Anadolu Üniversitesinde idari personel olan Bayan A, bir markette yapmış olduğu bir alışveriş sonucunda araba çekilişine hak kazanmış ve bu çekiliş sonucunda kendisine 200.000 TL değerinde bir araba çıkmıştır. Buna göre, Bayan A’nın çekiliş sonucunda aldığı araba için aşağıdaki vergilerden hangisini ödemesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türk Vergi Sistemi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…