Google Adsense Kodu

2018-2019 – İnsan Kaynakları Yönetimi – Final Sınavı

2018-2019 – İnsan Kaynakları Yönetimi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi kariyerde özel sorunlar kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi personel seçim sürecinde temel mülakat türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi personelin belirli bir dönem içinde işinde sağladığı başarı ve gelişme yeteneğinin sistematik ölçümünü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

4. Performansın çoklu değerleme yoluyla ölçülmesinde amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi sezgisel insan kaynakları planlaması yöntemlerinden zaman açısından daha uzun sürede yapılan tahmini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi kişilik özelliklerine dayalı performans kriterlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Yeni çalışana işletmenin geçmişine, kültürüne, işlerdeki davranış biçimlerine, fiziki ve sosyal altyapısına ilişkin temel bilgilerin verildiği sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminin temel faaliyet alanlarından “bireysel ve örgütsel performansın artırılması” içerisinde yer alan temel işlevler arasında değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Önleyici disiplinde öncelikli olarak yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi iş kazasına neden olan güvensiz şartlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi işçilerin fiziksel çevre koşullarıyla maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması amacıyla ortaya çıkmış olan kavramdır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi kural ihlallerinin nedenlerini bulup ortadan kaldırmayı temel alan disiplin yaklaşımıdır?

Doğru! Yanlış!

13. Personele tahakkuk ettirilen toplam ücret aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi ücret karşılaştırmaları yapmak amacıyla kullanılan ücret ortalamalarını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi çalışanın çalışma şartları yüzünden uğradığı geçici, sürekli hastalık, sakatlık ya da ruhi arıza halidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi basit bir kural ihlali karşılığında verilebilecek cezalardan ilki değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi ücretle ilgili taraflardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi iş değerlemesi yapılmasının ana sebebidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi disiplin sisteminde kuralların konulmasının temel sebebidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi iş kazası önleme mekanizmalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İnsan Kaynakları Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…