Google Adsense Kodu

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Üç Ders Sınavı

1. Bütçe ödeneklerinin ayrıntılarının net olarak görülmesine imkân tanımayan bütçe sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bütçenin tasarı aşamasından başlayarak kesin hesap kanununa kadar geçen sürede ortaya çıkan bütün belgelerin gerçek durumu yansıtmasını, bütçe ile ilgili bilgi ve belgelerin kamuoyunun dikkatine, incelemesine ve bilgisine sunulmasını ifade eden bütçe ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. 1215 yılında İngiltere Kralı John tarafından imzalanan, vatandaşların haklarını ve özgürlüklerini garanti altına alan anlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Monopol piyasalarında devletin müdahaleci bir görev üstlenmesi aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi hedeflenen ile gerçekleşen arasındaki ilişkiyi dikkate alan karar alma yöntemidir?

Doğru! Yanlış!

6. Kamu programlarından elde edilen net kazançların bireyler, gruplar veya bölgeler arasındaki dağılımıyla ilgili olan karar alma ölçütü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi nedensel tahmin yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi basit yöntemle harcama tahmininin zayıf yönlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Türkiye İş Kurumu aşağıdaki kuruluşlardan hangisine içerisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

10. Sosyal güvenlik kurumlan aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. Tek bir tüzel kişilik altında toplanmış, kendine ait geliri ve mal varlığı olmayan kuruluşlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. İktisadi devlet teşekküllerinde sermayenin yüzde kaçı devlete aittir?

Doğru! Yanlış!

13. 1982 Anayasası’na göre Sayıştay genel uygunluk bildirimini TBMM’ne ne zaman sunar?

Doğru! Yanlış!

14. 1950'den 1983 yılına kadar mali yılbaşı olarak aşağıdakilerden hangisi kullanılmıştır?

Doğru! Yanlış!

15. Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ve Eylül ayının 15 ine kadar karara bağlanıp Resmi Gazete’de yayımlanan belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. TBMM’ne sunulan bütçe kanun teklifi ilk olarak aşağıdakilerden hangisinde görüşülür?

Doğru! Yanlış!

17. Mahalli idarelerin plan ve bütçeleri ile ilgili sorumluluk aşağıdaki bakanlardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

18. İl özel idarelerinde en üst yönetici aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Hazine işlemlerini yürütmek devlet giderlerinin gerektirdiği nakdi sağlamak aşağıdaki Hazine ve Maliye Bakanlığı birimlerinden hangisinin görevidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “ana hizmet birimlerinden” biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Devlet Bütçesi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…