Google Adsense Kodu

2018-2019 – Girişimcilik ve İş Kurma – Yaz Okulu Sınavı

2018-2019 – Girişimcilik ve İş Kurma – Yaz Okulu Sınavı

1. Sosyal girişimcilik kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi girişimciliğin tanımında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi kapsam bakımından girişimcilik çeşitlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi girişimcilerin ekonomideki rolünü açıklar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi başarılı girişimcilerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. “Aklımda her zaman herkesten farklı ne yapabiliriz sorusu vardır.” diyen kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi yapılabilirlikte uygulanan araştırmalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. İş modeli hazırlanırken aşağıdaki sorulardan hangisi sorulmaz?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcının rolünün stratejik önemini gösteren ve dikkat etmesi gereken konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Çizimler ve modeller ile gerçek tasarımın detaylarının şekil aldığı tasarım süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Gelişmiş ülkelerde girişimciliğin ortaya çıkmasında aşağıdakilerden hangisi önemlidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi toplumlarda girişimci bireylerin sayısını artırmak için temel eğitim düzeyinde öğretilmesi gereken hususlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi başarısız işletme girişimlerinin neden olduğu durumlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Girişimcilik sürecinde teknolojik buluşların ve yenilik konusunun önemini ilk kez vurgulayan ekonomist aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi mevcut işletmenin satın alınmasının üstünlüklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Franchisee kavramını ifade eden tanım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Yalnız gerçek kişilerin ortak olabildiği, asgari sermayeye gereksinimi olmayan, bütün ortakların sınırsız sorumlu olduğu şirket aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi basit usulde gelir vergisine tabi işletmenin kuruluşunda, girişimcinin yapacağı işe göre ilgili Meslek Odası veya Ticaret Odasına kayıt yaptırırken teslim etmesi gereken evraklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. A otel işletmesinin B seyahat acentesini bünyesine katarak büyümeye çalışması aşağıdaki şirket yapılanmalarının hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

20. TTK’nuna göre aşağıdaki şirketlerden hangileri birleşemez?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Girişimcilik ve İş Kurma - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…