Google Adsense Kodu

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Final Sınavı

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Final Sınavı

1. Sosyal amaçlara ulaşmanın alternatif yollarını değerlendirmeyi ve her alternatifin sosyal fayda ve maliyetini ortaya koymaya çalışan bütçe sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi bütçenin bir yıllık olmasıyla elde edilmek istenen amaçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Enflasyon sorununun yüksek olduğu bir ekonomide devletin ekonomiye müdahale etmesi aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi gereğince ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

4. İngiltere’de Ortaçağ'da toprak sahiplerinin orduya asker sağlama hizmeti vermek yerine para ödemelerine imkân tanıyan parasal vergilere ne ad verilirdi?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi kişisel değer yargılarının ve deneyimlerin tahminleri doğrudan etkilediği bir tahmin yöntemi değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Alternatifler arasında karşılaştırma yapmayı veya dolaylı olarak aynı kaynağın özel kesimde kullanılması halinde ortaya çıkacak faydayla, kamu kesiminin kullanımında ortaya çıkacak faydayı karşılaştırmayı gerektiren karar alma kriteri ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi program ve politika analizlerinde ortaya çıkabilecek sorunlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Fayda maliyet analizinin, maliyet etkenlik analizine göre üstün yanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Yasası çerçevesinde genel yönetim kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

10. İl özel idarelerinin en büyük gelir kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Radyo Televizyon Üst Kurulu aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. Özel bütçeli kuruluşların kaynak yetmezliğinde genel bütçeden aldığı destek aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Strateji ve Bütçe Başkanlığı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

Doğru! Yanlış!

14. Mali yılbaşının 1 Ocak olarak belirlendiği yıl aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Gelecek üç yıla ilişkin kamu gelir ve giderleri, bütçe açık tahminlerini gösteren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. 1982 Anayasası’nda, 2017 Anayasa değişikliğinden sonra bütçe hazırlama görevi aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

17. Belediyelerde üst yönetici aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İç Denetim Koordinasyon Kurulunun üye sayısı kaçtır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi ödeneklerin kullanımını sağlayan siyasi ve idari olarak sorumlu kişilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Vergi Usul Kanunu ve diğer gelir kanunları kapsamında vergi incelemeleri yapmak aşağıdaki Hazine ve Maliye Bakanlığı birimlerinden hangisinin görevidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Devlet Bütçesi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…