Google Adsense Kodu

2019-2020 – Girişimcilik ve İş Kurma – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2019-2020 – Girişimcilik ve İş Kurma – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. Gerçek Usulde Gelir Vergisine Tabi İşletme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Gerçek Usulde Gelir Vergisine tabi bir işletme kurabilir. Gerçek kişilerde işe başlama bildirimleri, işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde kendilerince veya temsilcilerince, ilgili vergi dairesine bildirilir. Bu tür işletmeler yıllık elde ettikleri kâr üzerinden Gelir Vergisi öderler. Ayrıca bu tür işletmeler yıl içinde elde ettikleri üçer aylık kâr üzerinde %15 de Geçici Vergi öderler. Bu tür işletmeler katma değer vergisinden istisna değildir ve Kendi işinde bilfiil çalışmak veya bulunmaları gerekmez.

2. Limited şirketler ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Limited şirket kurumlar vergisi mükellefidir ve en az bir en fazla elli ortakla kurulabilirler.

3. Basit Usulde Gelir Vergisine Tabi İşletme kurmak için bağlı bulunulan bölgedeki vergi dairesine aşağıdaki evraklardan hangileri ile başvuru yapılır?

Doğru! Yanlış!

4. Seçeneklerden hangisi şahıs işletmesi kuracak girişimcinin atması gereken ilk adımdır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Çin’de şirket kurma şekillerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Birinci sınıf gayrisıhhi müessesenin ruhsatları kimler tarafından verilmektedir ?

Doğru! Yanlış!

1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler “Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleri” olarak tanımlanmaktadır. 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessesenin kurulması için işyerleri kurulmadan önce Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzin Belgesi, faaliyete geçme aşamasında 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almak zorundadır. Firmalar başvuru formları doldurup evraklarıyla başvurur. Başvuru dosyaları incelenir. Alındı Belgesi düzenlenerek varsa eksik hususlar bir üst yazı ile kendilerine iletilir. Gerekli evrak listesindeki evraklar tamamlandığında GSM Kurulu ile inceleme aşamasına geçilir. İşletmeler öncelikle Büyükşehir Belediyesi Gelir Tarifesine göre Yer Görme Ücreti ve Rapor Muayene Harcı yatırdıktan sonra GSM Kurulu işyerinde incelemeler yapar. İncelemeler neticesinde eğer sonuç uygunsa Olumlu Kurul Raporu düzenlenir ve imzaya sunulur. Gelir Tarifesi doğrultusunda hesaplanan tahakkuk tablosu hazırlanır ve işletme tutarı ödedikten sonra Başkanlık Oluru ve Ruhsatı imzaya sunulur. Ancak inceleme sonucu uygunsuz ise Olumsuz Kurul Raporu düzenlenir. Olumsuz rapordaki durumların çözümlenmesi durumunda rapor olumluya çevrilir ve ruhsat düzenlenir.

7. Tüzel kişiliğe sahip, en az 50.000 TL sermaye ile kurulan, ortaklarının gerçek ve tüzel kişilerden oluşabildiği şirket türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi 29.07.1998 tarih ve 23417 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 4369 sayılı Kanun’la Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan değişiklik sonucu getirilmiş vergilendirme usulüdür?

Doğru! Yanlış!

9. Gayrisıhhi Müesseseler kaça ayrılır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakileri hangisi veya hangileri Oda kaydı için gereken belgeler arasındadır?

Doğru! Yanlış!

Odaya Kayıt İçin Gerekli Evraklar Gerçek Kişiler: Sicil Tasdiknamesi (aslı) İlan Gazetesi (aslı) İmza Sirküleri (aslı) Nüfus Kayıt Örneği (aslı, resimli) İkametgah İlmühaberi (Resimli, muhtardan ya da noterden) İki (2) adet fotoğraf.

11. Bir şirketin dağıtılmış olması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

12. Alacaklının alacağı bir kambiyo senedine dayanıyorsa ödeme ve itiraz süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

Ödeme emrine itiraz etmek isteyen borçlu, tebliğden itibaren beş gün içinde bir dilekçe ile itiraz etmelidir. Borçlu imzaya ya da borca itiraz edebilir.

13. Şahıs işletmelerinin kapatılması için gerekli olmayan evrak aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Faaliyetlerine son verilen işletmenin tüm varlıklarının satılıp paraya çevrilmesi, alacakların tahsili ve borçların ödenmesinden sonra geriye kalan kısmını, ortaklar arasında dağıtılma işleminin bütününün tanımının karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bir şirketin tasfiyesinde şirketi temsil yetkisine sahip olan tasfiye memurunun üstlendiği görevlerden birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi/hangileri iflas şekillerindendir?

Doğru! Yanlış!

17. Mevcut verilere göre işletmelerin yaşam süreleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcinin işletme birleştirme nedenleri arasında verilmiş olan diğer nedenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Konkordato ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri işletmenin birleşmelerinin nedenlerindendir?

Doğru! Yanlış!

2019-2020 - Girişimcilik ve İş Kurma - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…