Google Adsense Kodu

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Final Sınavı

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Final Sınavı

1. Özkaynak finansmanı ile sağlanan kaynağın sürekli kullanıma açık olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Gayrimenkul ipotekli krediler işletmeye ne tür bir finansman kaynağı sağlar?

Doğru! Yanlış!

3. Bir finansal varlığın gelecekte yaratması beklenen nakit alımlarının bugüne indirgenmiş değerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmenin duran varlıklarının finansmanının kısa vadeli yabancı kaynaklarla yapıldığı nasıl anlaşılır?

Doğru! Yanlış!

5. Kısa vadeli borç ödeme gücünün analiz edilmesinde aşağıdakilerden hangileri arasında yakın bir ilişki vardır?

Doğru! Yanlış!

6. Kısa vadeli borçların geri ödenmesinde hazır değerler ve diğer süratle paraya çevrilebilir varlıkların dışında stokların yüzde kaçının satılması gerektiğini gösteren oran aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi nakit dönüş süresini etkileyen işletme içi faktörler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi finansal analistlerin öncelikle ilgilendiği oranlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir işletmenin varlık geri dönüş oranı %25 dir. Bu oran aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi sermaye kârlılık oranının yüksek çıkmasının nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir işletmeye ait bazı bilgiler aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre işletmenin faaliyet kâr marjı yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmenin muhasebe sistemi içerisinde kaydedilen ve sınıflandırılan bilgilerin belirli zaman aralıklarıyla bu bilgilere ihtiyaç duyan ve bu bilgileri kullanacak olanlara iletilmesini sağlayan araçlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmenin ne zaman ve ne kadar nakit ihtiyacı olduğunun tespitinde aşağıdakilerden hangileri kullanılır?

Doğru! Yanlış!

14. Net gelir yaklaşımına göre borçlanma maliyeti sürekli olarak özkaynak maliyetinden düşük olacaktır. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kârı etkileyen faktörler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi aktife doğrudan bir giriş yaratmadığı halde aktiften nakit çıkışına neden olmaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. "______________, işletmenin birbirini izleyen birkaç dönemine ait finansal tablolarını yan yana koymak suretiyle inceleyerek, işletmenin iktisadi ve finansal yapısındaki, kârlılığındaki, verimliliğindeki gelişmeler konusunda bilgi elde edebilmek için kullanılan analiz tekniğidir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

18. Geleceğe dönük hazırlanan tahmini bilançoya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Değerleme sürecinde gelecekte beklenen serbest nakit akımları (SNA ) hesaplanırken faaliyet kârına aşağıdakilerden hangisi eklenir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin satışlarındaki yüzdelik değişmenin faaliyet kârında (vergi ve faizden önceki kârda) yüzde olarak ne kadar değişmeye yol açtığını belirlemeye yönelik önemli bir işletme riski göstergesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Finansal Tablolar Analizi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…