Google Adsense Kodu

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

1. Geleceğe dönük hazırlanan tahmini bilançoya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi finansal analistlerin öncelikle ilgilendiği oranlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Özel bilgi ihtiyaçlarını karşılamak için isteğe göre hazırlanmış raporları talep etme durumunda olmayan bilgi kullanıcılarının gereksinimlerini karşılamaya yönelik finansal tablolar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi net çalışma sermayesini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi amortismana tabi bir varlık değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Likidite oranının (Asit Test Oranı) 1 olması ne anlama gelir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi muhasebe riskini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirme gücünü ölçmede kullanılan oranlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Dönen varlıklarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Brüt kâr marjını etkileyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Enflasyonun finansal tablolar üzerindeki etkisini en acık biçimde yansıtan finansal analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmenin özkaynak finansmanı aşağıdakilerden hangisi ile sağlanabilir?

Doğru! Yanlış!

13. Yabancı kaynak finansman oranının yüksek olması hangi koşulda kârlılığı olumlu etkiler?

Doğru! Yanlış!

14. Bir işletmenin varlık geri dönüş oranı %25 dir. Bu oran aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmenin ne zaman ve ne kadar nakit ihtiyacı olduğunun tespitinde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

16. Net gelir yaklaşımına göre, firma değeri ne zaman maksimuma ulaşır?

Doğru! Yanlış!

17. Değerleme sürecinde gelecekte beklenen serbest nakit akımları (SNA ) hesaplanırken faaliyet kârına aşağıdakilerden hangisi eklenir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmenin nakit akış yapısını raporlamak için nakit akış tablosu, tahakkuk esasına göre düzenlenmiş aşağıdaki tablolardan hangisini birleştirir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin ödeme gücünün belirlenmesinde stokların paraya çevrilmeme riskini belirlemek amacıyla aşağıdaki oranlardan hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

20. Bir işletmeye ait bazı bilgiler aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre işletmenin nakit dönüş süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Finansal Tablolar Analizi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…