Google Adsense Kodu

Kamu Maliyesi – Çalışma Testi (12)

LÜTFEN DİKKAT!!! Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

Kamu Maliyesi – Çalışma Testi (12)

1. “Devlet, insanların bir araya gelmesiyle oluşmuş büyük ölçekli bir insan ya da organizmadır.” diyen bir kişi aşağıdaki devlet yaklaşımlarından hangisinden bahsetmektedir?

Doğru! Yanlış!

2. “Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler.” diyen bir kişinin aşağıdaki iktisadi düşüncelerden hangisini savunduğu söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

3. Fizyokratlar aşağıdaki sektörlerden hangisinden tek ve dolaysız bir vergi alınması gerektiğini savunurlar?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Hegelci devletin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri küreselleşme sonucunda devletin artan fonksiyonları arasında gösterilebilir?

Doğru! Yanlış!

6. Mikroekonomi kuramında kamusal malların ilk ayrıntılı analizi aşağıdaki iktisatçılardan hangisi tarafından yapılmıştır?

Doğru! Yanlış!

7. "Bir firma ırmağa bıraktığı atıklar nedeniyle, o yörede bahçecilik yapan bir çiftçiyi olumsuz yönde etkilemekte ve mahsullerine zarar vermektedir." Buna göre, olayda ortaya çıkan dışsallığın türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Sigortalı bir bireyin kazayı önleyici önlemleri almakta özensiz davranması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki mallar ve mal türlerinin eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Tam kamusal malların özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. 1980’li yıllarda başlayan hangi iktisadi yaklaşım ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri özelleştirilmeye başlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Bütçe dışı fonlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenlik sisteminde finansman sorunu yaratabilecek temel konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki kurumlardan hangileri genel yönetim kurumlan arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki özelliklerden hangileri genel bütçeli kurumlara aittir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri siyasal karar almada seçmen davranışları üzerinde etkilidir?

Doğru! Yanlış!

17. Devletin güç ve yetkilerinin nasıl sınırlandırılabileceğini ve nasıl sınırlandırılması gerektiğini inceleyen iktisadi düşünce aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangileri yarı doğrudan demokrasilerde halkın yasama işlemlerine katılma araçlarındandır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Tercihleri Teorisi tarafından kamu ekonomisinin başarısızlığına yönelik eleştirilerin ana başlıklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi siyasal süreçte yer alan aktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kamu Maliyesi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…