Google Adsense Kodu

2018-2019 – Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi – Vize Sınavı

2018-2019 – Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi küresel çevre sorunlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi doğal kaynaklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı kapsamında düzenlenen belgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangileri çevre sorunlarının nedenleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. Küresel platformda ilk defa yeni kalkınma anlayışını sürdürülebilir kalkınma kavramı çerçevesinde açıklayan çalışma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri nitelik açısından çevre tanımları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri insanın ekolojik sistem ile ilişkileri bağlamında çevre etiği ve sorunlarının analizinde benimsenen temel yaklaşımlardandır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangileri bir ekosistemin dinamik ve düzenli bir şekilde işleyebilmesi için gereken kurallar arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

9. Mutlak yoksulluk kavramında mutlak ifadesinin kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi az gelişmiş ülkelerin tipik yapısal problemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki durumlardan hangisinde sosyal fayda özel faydadan daha büyüktür?

Doğru! Yanlış!

12.

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi tüketimde etkinliğin sağlanması sürecinde bir tüketicinin fayda düzeyi değişmeksizin paylaşımdan aldığı mallardan birinde artma ya da azalma olması durumunda vazgeçmeye razı olacağı ya da talep edeceği diğer mal miktarını gösterir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir piyasada tarafların dışsallıkların etkisini ortadan kaldırmak ya da minimize etmek için bir araya gelme, müzakere etme, pazarlık ve sonuçlandırma sürecinde katlandıkları maliyetleri anlatan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Mülkiyeti açıkça tanımlanmış mallara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi doğal kaynakların mülkiyet haklarına ilişkin olarak sağlanması gereken koşullardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi tam kamu mallarına örnek teşkil eder?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi tüketimde etkinliğin sağlanması amacıyla kullanılmaz?

Doğru! Yanlış!

19. Ekonomik sistemin ekolojik sistemin kalitesi ve sürdürülebilirliği üzerindeki belirleyici gücü aşağıdaki kavramlardan hangisi aracılığıyla gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

20. Kirliliğin azlığı veya aşırılığı ile sonuçlanan üretim miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…