Google Adsense Kodu

2018-2019 – Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi – Üç Ders Sınavı

1. İnsanlığın bugün yaşadığı ve gelecekte karşılaşacağı sorunları değerlendirmeyi ve çözmeyi ortak amaç olarak kabul eden topluluk aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. İnsanların çevre ve doğaya karşı davranışlarına sınır getirilerek, çevre ve doğaya karşı sorumlu davranılması felsefesinin benimsendiği yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Ekonomik büyüme gerçekleşirken toplumsal ve çevresel sorunların da çözülebileceği anlayışı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi çevre sorunlarının ekonomik temelli başlıca nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Balıkçılık ve su sporları için ayrılmış siteler aşağıdaki mal grubundan hangisinde tanımlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Monopol piyasasının özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Kirliliğin azlığı veya aşırılığı ile sonuçlanan üretim miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Bir ekonomik faaliyet sonucu çevreye bırakılan kirletici emisyonların ekolojik sistemde neden olduğu tüm hasarın parasal değerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Mevcut koşullarda bir malın toplam üretimini bir birim artırmak için diğer malın üretiminden vazgeçilmesi gereken miktarı tanımlayan oran aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir ülkede S/Y oranı %16, dM/Y oranı %12 ve dN/Y oranı %2 ise bu ülkenin Pearce-Atkinson ölçümüne göre sürdürülebilirlik göstergesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Ortak mallardan kimin ne kadar fayda sağladığının belirlenemeyeceğini gören kullanıcıların, maliyetin başkaları tarafından karşılanması beklentisiyle sağladıkları faydayı gizleyerek finansmanına katılmaktan kaçınmaları durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Resmi adı “Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı” (UNCED ) olan ve 1992 yılında gerçekleştirilen konferansın bilinen diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Mülkiyet hakkının ticaretinin yapılmasına izin veren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Sürdürülebilir kalkınma deyiminin ilk kez kullanıldığı belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. 2009 yılında yürürlüğe giren Lizbon Antlaşması’nın AB çevre politikasına getirdiği yenilik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi başlıca çevre politikası araçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği’nin ikinci genişleme sürecinde yer alan ülkelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Gıda üretimine elverişli tarım alanlarının mutlak kıtlığı nedeniyle toplumun bir kısmını sürekli geçimlik düzeyin altında yaşamını sürdüreceğini ve toprak kıtlığının büyümeyi sınırlayacağını ileri süren iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Sıkı çevre politikası nedeniyle firmaların üretim maliyetlerinde meydana gelen azalmanın yurtiçi üretimi doğrudan canlandırmasının yanında yabancı ekonomilere kıyasla yerel ekonominin rekabetçiliğini arttıracağını ileri süren düşünce aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. AB çevre politikası ile ilgili Tek Avrupa Senedinin önemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…