Google Adsense Kodu

2016-2017 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

2016-2017 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangileri işletmenin faaliyet alanında rekabet üstünlüğünü sürdürerek yaşamını devam ettirmesi için uygulanan temel stratejilerdendir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi odaklanma stratejisinin dezavantajlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi işlevsel stratejileri geliştirmekten sorumludur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi ülke veya bölgenin ötesine geçen, entegre ve tek bir rekabet yaklaşımını izlemeyi gerektirir?

Doğru! Yanlış!

5. Strateji-yapı ilişkisi bakımından aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Becerilerin ve kurumların temel yetkinliklerinin artırılmasında önemli rol oynayan faktörler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların işletmelerin görevleri ve işlevlerini yerine getirirken başarılı olmasını sağlayan kabiliyetleri ve baskın özelliklerini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmenin faaliyetleri üzerinde kapsamlı kontrol ve ikili gözetim sağlayan örgütsel yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi strateji değerlendirmenin son faaliyetidir?

Doğru! Yanlış!

10. Stratejilerin değerlendirilmesinde strateji uzmanlarının bireysel eğilimlerle birlikte çalışanların eğilimlerini inceleme ihtiyacını ifade eder. tanımı aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

11. Etkin strateji değerlendirmesinin temel unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki ölçütlerden hangisi Richard Rumelt’in sunduğu bir stratejinin değerlendirilmesi için kullanılabilecek ölçütlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi temel kurumsal yönetişim ilkelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Kurumsal yönetişim mekanizmalarının asiller ve vekiller arasındaki çıkarları tam olarak uyumlaştıramamasından dolayı katlanılan maliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin birincil paydaşları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. işletmelerin sosyal sorumluluk alanlarındaki faaliyetlerinin temel sınırları vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu temel sınırların içinde değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri işletmenin makro çevresini oluşturan segmentler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin Yönetim Kurulu ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Bir işletmede neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyi ve doğru olanı yapmayı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmelerin paydaşlarıyla sürekli etkileşim içinde olduklarına dikkat çeken ve işletmenin başarısının paydaşlarla olan etkileşiminin etkililiğiyle ilişkili olduğunu savunan teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Stratejik Yönetim II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…