Google Adsense Kodu

2017-2018 – Proje Yönetimi – Vize Sınavı

2017-2018 – Proje Yönetimi – Vize Sınavı

1. Faaliyet gösterilecek bölgedeki satış şartlarını ve gerekli standartları yerine getirmek amacıyla gerçekleştirilen projeler işletmelerde hangi proje sınıfında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Proje yönetim sisteminin prosedürel olarak takip edilen proje kapsamını, iş kırılım yapısını ve proje ilerleme raporları gibi bölümlerini içeren proje yönetim süreci boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi projelerin sınıflandırılmasında kullanılan parametrelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Projenin planlama süreçleri arasında yer alan planlama toplantılarının düzenlenmesi aşağıdaki proje tiplerinden hangisi için zorunlu bir süreç niteliği taşır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi projelerin sahip olması gereken temel niteliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi proje risk yönetiminde izleme/kontrol grubunda yer alan süreçtir?

Doğru! Yanlış!

7. Proje kapsam yönetimi, aşağıdaki proje yönetim süreç gruplarından özellikle hangilerinde uygulanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki bilgi yönetim alanlarından hangisi proje ile ilgili tüm kişilerin projede bir arada yer almasını sağlar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi proje süreç gruplarından biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi proje paydaş yönetimi alt süreç gruplarından biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Proje başlatma belgesinde yer alan bilgilere ilişkin başlıklar ve bunlara ilişkin açıklamaların doğru eşleştirmesi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. "Projenin hedef kitlesi olan ____________, proje sürecinden ve/veya çıktılarından olumlu olarak etkilenecek birincil paydaşlardır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. Kurum içindeki başka birimler, danışmanlar, paydaşlar, mesleki ve teknik birlikler ve sektör kuruluşları proje başlatma belgesinin oluşturulmasında yararlanılan araç ve tekniklerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden yönetiminde aşamasında faaliyetlerdendir? hangileri bir proje Başlangıç/Tanımlama gerçekleştirilen

Doğru! Yanlış!

15. Araştırma ve geliştirme, tasarım, imalat, tedarik, test ya da bakım gibi temel iş alanlarında yönetimi üstlenmiş kişiler olarak tanımlanan proje paydaşları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir proje esnasında bir faaliyet tamamlanmadan diğer bir faaliyete başlanamayacağı durumlarda bu tür faaliyetleri aşağıdakilerden hangisi doğru tanımlar?

Doğru! Yanlış!

17. Projenin nasıl yürütüleceği, izleneceği ve kontrol edileceğini açıklayan belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Proje kapsam yönetimi adımlarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

19. En iyimser 6 günde, en kötümser 30 günde, yüksek ihtimalle 12 günde bitirilebileceği değerlendirilen bir proje faaliyetinin beklenen süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki tabloya göre analizlerin yapılması sorumluluğu kime aittir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Proje Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…