Google Adsense Kodu

2017-2018 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

2017-2018 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

1. Bireylere yönelik fiziki ya da ekonomik tehditlere bağlı olarak ortaya çıkan Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kapitalist sistemin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Kendisinin ya da aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın almada bulunan kişilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. İşletmenin tüm çalışanları tarafından paylaşılan değerler ve ortak inançlar bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. İşletmenin ürünlerinin yerini alabilecek ve tamamen benzemeyen ürün ve hizmetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin iç çevresini oluşturan unsurlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin sorumluluklarından biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ticaret işletmelerinin faaliyet alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin amaçları belirlenirken dikkat edilmesi gereken konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. En az sermaye gerektiren işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. "Kadın ya da erkek, hisse sahibi ya da hisse sahibi olmayan, işletmenin bir çalışanı ya da çalışanı olmayan, işletmenin ürün ya da hizmetini satın alsın ya da almasın her birey, işletmenin bir etkilenenidir." yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Şirketin üçüncü kişilere olan borç ve yükümlülükleri karşısında sorumluluğu taahhüt ettiği sermaye miktarıyla sınırlı olan komandit şirket ortağına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. "İşletme ile ilgili bilgileri elde etmeye çalışma, gözetleme ya da yanlış giden şeyleri araştırma" gibi konular işletme etiği türlerinden hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmelerin ekonomik çıkarlarını bırakmadan sosyal açıdan duyarlı olmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sorumluluğun sınırlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. İki yüz elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilançosu yirmi beş milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Otomobil, televizyon ve buzdolabı gibi ürünleri üreten işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Üretim süreçlerinde yoğun biçimde gelişmiş üretim teknolojilerini kullanan işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Sonuçlar ve kararlardaki fikir birliği ile ekonomik çıkarlara karşı sosyal ve refah talepleri arasındaki denge için yapılan tercihlerle ilgili inanç ve ilkelerin bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletme İlkeleri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…