Google Adsense Kodu

2017-2018 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisine göre Brüt Satış Kârı hesaplanır?

Doğru! Yanlış!

2. Firmanın sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla kullandığı, piyasa değerini de etkileyebilecek, borç ve özkaynak birleşimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Değerleme sürecinde gelecekte beklenen serbest nakit akımları (SNA ) hesaplanırken hangi kâr rakam baz alınarak hesaplamalara başlanır?

Doğru! Yanlış!

4. Bir işletmenin cari oranının 2,4 çıkması aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri Özkaynaklar grubundadır?

Doğru! Yanlış!

6. İşletmelerin dönen varlıklar toplamının kısa vadeli yabancı kaynaklar toplamından büyük olmasını istemelerinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. İşletmenin alacaklar devir hızı 3,6; stok devir hızı 12 ve borç erteleme süresi 36 gün ise işletmenin nakit dönüş süresi kaç gündür? (Yıldaki gün sayısı 360 kabul edilecektir.)

Doğru! Yanlış!

8. "Bir işletmenin varlık kârlılık oranı rakip işletmelere göre düşük çıkmıştır." Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi varlık kârlılık oranının artmasını etkileyen etmenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir ürünün üretimi için harcanan paranın ürün satıldıktan sonra ele geçirilmesi için geçen sürenin uzunluğuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Geleceğe dönük hazırlanan tahmini bilançoya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisinin finanse edilmesinde “kısa vadeli yabancı kaynakların” kullanımı uygun olarak kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi cari oranın yeterliliği konusunda yargıya varılırken göz önünde bulundurulacak unsurlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

13. Net gelir yaklaşımına göre, firma değeri ne zaman maksimuma ulaşır?

Doğru! Yanlış!

14. Bilançoda varlıklar (aktif tarafı) likidite esasına göre sıralandığına göre aşağıdaki kalemlerden hangisi bilançonun en alt sıralarında yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi değer düzenleyici hesaplardan biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Yabancı kaynak ya da borç kullanma hangi nedenle ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini azaltmaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Gayrimenkul ipotekli krediler işletmeye ne tür bir finansman kaynağı sağlar?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi finansal analistlerin öncelikle ilgilendiği oranlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. "Aynı sektörde faaliyette bulunan A ve B işletmelerinin özkaynak kârlılık oranı A işletmesi için %38, B işletmesi için %62 olarak hesaplanmıştır." Bu bilgilere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi sermaye kârlılık oranının yüksek çıkmasının nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Finansal Tablolar Analizi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…