Google Adsense Kodu

2016-2017 – Küresel Pazarlama – Final Sınavı

2016-2017 – Küresel Pazarlama – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmeyi hızlandıran koşullardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kaynakların tahsisi açısından sınıflandırılan ekonomik sistemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi kültürün özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi sözleşmeye dayalı uluslararası pazarlara giriş stratejilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. İşletmenin belirli bir ürüne ilişkin pazarda belirli bir yer belirlemesi ya da tüketicinin zihninde ürüne ve ürün imajına ilişkin bir yer oluşturmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Yerel pazarında ulaşım aracı olarak kullanılan elektrikli bisikletin dış pazarda bir eğlence aracı olarak pazarlanması hangi ürün-hizmet stratejisinin kullanıldığını gösterir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri uluslararası pazarlardaki yeni ürün yaratma stretejisindeki unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

8. Kurumsal yönetim aktivitelerinin geçmişinde benzeri olmayan yeniliklerin zaman içindeki durumunu ve niteliğini ifade eden farklılıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Rakipleri pazardan uzak tutacak kadar düşük fiyat belirlemeyi amaçlayan fiyatlandırma stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Uluslararası pazarlarda fiyat tabanını aşağıdaki faktörlerden hangisi belirler?

Doğru! Yanlış!

11. Gelir yaratan tek pazarlama karması bileşeni aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri uluslararası pazarlardaki fiyatın yükselmesine neden olan faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

13. Her bir dış pazarda ürünleri talep edilen tüm pazar bölümlerine ya da bölgelere ulaştırarak olabilecek en yüksek satış hacmini yakalamak ve makul düzeyde bir pazar payı elde etmek ile ilişkilendirilen dağıtım kanalı tasarımı faktörü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Ev temizlik ürünleri ve çamaşır deterjanı üreten bir işletmenin, dış pazarlara açılma kararı verdiğinde aşağıdaki dağıtım politikalarından hangisini tercih etmesi daha doğru olur?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangileri aracıları motive etmek için kullanılabilecek yöntemlerdendir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi yerel pazardaki aracılardan biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası pazarlarda satış tutundurma faaliyetlerinin sağladığı faydalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmenin içindeki ve dışındaki kitlelerde karşılıklı iyi niyet, güven ve anlayış yaratmak, başarılı bir kurumsal imaj oluşturmak ve karşılaşılabilecek olumsuz durumlara karşı harekete geçmek amaçları doğrultusunda kullanılan pazarlama iletişimi aracına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Kodlanmış mesajı planlanan alıcılara ulaştıracak reklam mecrası ve/veya satış gücüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası pazarlarda kişisel satış ve satış yönetimini etkileyen teknolojik faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Küresel Pazarlama - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…