Google Adsense Kodu

2017-2018 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi gerçek bir yaşam öyküsünün ele alınıp detaylı bir biçimde incelenmesini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

2. Utanç, cefa ve hüsran aşağıdaki duygu türlerinden hangisinin alt kategorileridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Eric Erikson’un ileri sürdüğü kişilik gelişim dönemleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Rekabetçilik, sosyal sorumluluktan kaçınma örgüt kültürünün hangi boyutunun karakteristik özellikleridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri çatışmaya yol açan yapısal faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Etkili bir çatışma yönetim süreci aşağıdaki basamaklardan hangisiyle başlamalıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Tarafların, kendilerini çatışmadan uzak tutma güdüsü ile hareket etmesi ve meseleyi zamana bırakmak gibi kaderci bir yaklaşım izlemesi hangi çatışma tarzına örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi stresin birey üzerindeki fizyolojik sonuçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

10. "_____________, bireyin kendini yaşadığı topluma ait hissetmemesi ve bulunduğu topluma ve kültüre düşman izole bir hayat sürmesine neden olur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. Bir kişinin babalık, yöneticilik ve arkadaşlık gibi pek cok rolü aynı anda üstlenmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi potansiyel stres kaynaklarını etkileyen bireysel farklılıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Çalışanın iş tanımında belirtilen ve örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi örgüte yönelik ciddi bir suçtur?

Doğru! Yanlış!

15. Bir çalışanın başka bir çalışana bire bir, doğrudan ve bilerek yardım etmeyi amaçlayan davranışlarda bulunmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Herhangi bir istekte bulunmadan önce, hedef kişiyi olumlu bir ruh hali içine sokmaya veya kendisi hakkında olumlu düşünceler oluşturmaya yönelik davranışlarda bulunmak hangi politik taktiğe örnektir?

Doğru! Yanlış!

17. "Ahmet Bey bulunduğu örgütte örgütün diğer üyeleri ve dış çevre için önem taşıyan bilgilere görece kolay veya erken erişebilmektedir. Bu örgütte enformasyon akışı üzerinde denetimi bulunmaktadır." Yukarıdaki paragrafa göre Ahmet Bey örgütsel pozisyondan kaynaklanan güçlerden hangisine sahiptir?

Doğru! Yanlış!

18. “Ne bildiğin değil, kimi tanıdığın önemlidir” cümlesi aşağıdakilerden hangisinin önemini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

19. Bir kişinin, istediği sonuçları elde etmek üzere güç kazanmak, gücünü kullanmak ve geliştirmek için giriştiği tüm faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Örgüte ait araçların, teçhizatın, makinelerin veya ürünlerin maksatlı bir şekilde tahrip edilmesi hangi üretkenlik karşıtı davranışa örnektir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Örgütsel Davranış - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…