Google Adsense Kodu

2016-2017 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

1. Dünyada iş ahlakı hakkındaki araştırmaların başladığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki kavramlardan hangisi deontolojik teorinin anahtar kavramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi etik liderlik tarzlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Kişinin herhangi bir eylem veya davranışı yapma ya da yapmama noktasında özgürce karar verebilme ve verilen kararı uygulamaya geçirebilme gücüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Örgütlerde herhangi bir etik davranışın uygun olmasa da yasal olması durumunda tolere edildiği aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Yönetenler ve yönetilenler arasındaki güç farkına yönelik algılamaları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Yöneticilerin hissedarlara karşı birincil sorumluluğu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Yöneticilerin, bazı çalışanlardan işletme hakkındaki görüşlerini aldıkları halde diğerlerinin görüşlerini hiç almamaları örgütsel adaletin hangi biçimiyle ilgili sorundur?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi yönetim kurullarının iş ahlakını kurumsallaştırmada yararlandıkları yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Etik dışı örgütlerin varlığının ana nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi etikle doğrudan ilgili kavramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletme normal faaliyetlerini yürütürken belli bir anda çeşitli plan, politika ve prosedürlerin uygulanması sırasında, çalışanların ve yöneticilerin örgüt kültürünü anlama ve yorumlamalarıyla ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki alanlardan hangisinde işletmeler çalışanlarına eğitim verirler?

Doğru! Yanlış!

14. Mal ve hizmetlerin satılması anlamına gelen pazarlama işlevinde ana_____________. sorun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Etik kodların çok önemli olmasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Ürünün kendisinden beklenen faydaları sağlaması, tüketicileri rahatsız edecek özelliklerinin olmaması ya da çevreye zarar vermemesi için, işletmenin ulaşmak istediği amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Milli yapıyı, gelenek ve görenekleri yaşatarak, insanların kişiliğini geliştirerek onların iyi insan olmalarını sağlamayı amaçlayan faaliyetler bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Taklit ürünlerin sorumlu tarafları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bilinçli müşterinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Etik kod oluşturmak için yapılması gereken ilkadım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…