Google Adsense Kodu

2016-2017 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

1. “Bir sanat yapıtı bize insanın yaptığını doğa yapamaz diyendir.” sözü aşağıdaki ünlü mimarlardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki tasarımcı gruplamalarından hangisi diğer gruplardan farklı bir mimari üsluba dâhildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Mısır sanatının en tipik özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Çok yönlü bir sanat ve bilim insanı olan Leonardo da Vinci’nin “La Giocondo” (La Jaconde) adıyla da bilinen eseri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. MÖ 180 yılında bugünkü Bergama yakınlarında yapılmış ve dünya şaheserleri içinde sayılan Tanrılar ile Devler Savaşını betimleyen yapıt aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Parşömen, adını aşağıdaki uygarlıkların hangisinden almıştır?

Doğru! Yanlış!

7. “Sanat adı verilen bir şey yoktur, aslında sadece sanatçılar vardır.” sözü aşağıdaki ünlü sanat tarihçilerinden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Romantizm ruhuna uygun eserler üretmiş sanatçılardan biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Pop Art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Amerikalı sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Ömer Lütfü Akad, Metin Erksan, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Osman Seden, Memduh Ün gibi yönetmenler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıda görülen ve Gotik mimarinin en önemli örneklerinden biri olan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Karanlık kutu yoluyla elde edilen görüntünün nasıl ortaya çıktığını ilk kez açıklayan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Rus yönetmen Lee V. Kuleshov ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. “Kıyıya vurmadıkları sürece balıklar suyun farkında değildirler” diyerek insan ve teknoloji ilişkisini metaforik biçimde tanımlayan iletişim kuramcısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Kil tabletler üzerine çivi yazısı yazan ilk uygarlık aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi sosyal paylaşım platformlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. “Bir yazıyı meydana getiren harf ve işaretlere bakıp bunları seslendirmek veya düşünceyi anlamak” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. 2000’li yıllardan itibaren giderek yaygınlaşan veri taşıma gereci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Çivi yazısı, hiyeroglif ve çin yazısı gibi yazıların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. MÖ II. ve IV. yüzyıllar arasında, ilkçağ kitabının geleneksel biçimi olan papirüs tomarının yerini alan, iç içe konan ve kırılarak birbirini izleyen formalar oluşturan sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Görsel Kültür - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…