Google Adsense Kodu

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Vize Sınavı

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Vize Sınavı

1. Birden fazla farklı iş kolunda faaliyet göstererek orta dereceli çeşitlendirme stratejisi uygulayan ve gelirlerinin %70-95'ini tek işten elde eden işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi HOFFER İşbirimleri Portföy Yönetim Matrisi'nin dikey ekseninde yer alan sektörel yaşam evrelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir işletmenin mevcut işlerini ve faaliyet alanlarını olduğu gibi devam ettirme durumunda uyguladığı strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi sadece kendi kaynakları ve yeteneklerine dayanarak ve başka bir yabancı işletme desteği veya katkısı olmaksızın uygulanan çeşitlendirme stratejisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. İşletmenin tüm faaliyetlerini durdurması, kaynak ve varlıklarını sona erdirmesi ile ilgili stratejilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi piyasaya yeni girmek isteyen işletmelerin karşılaştıkları engellerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin rakipleri karşısında ve rekabet ortamında, kaynakların kullanımı veya faaliyet alanı sebebiyle elde ettiği üstünlüğü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Porter’ın Beş Güç Modeli'ne göre bir işletmenin rekabet düzeyini belirleyen unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi farklılaştırma stratejisini uygulayacak işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlardandır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin rekabet üstünlüğü elde etmesinin yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları işlevi ile ilgili stratejiler belirlenirken ele alınan konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Finansal stratejilerin belirlenmesinde atılması gereken ilk adım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmelerdeki sendikalaşmış iş gücü ile yapılan görüşmelerde başvurulan işlevsel strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi işlevsel stratejilerin uygulanmasında dikkat edilecek unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi küresel strateji geliştirirken işletmenin eylem setinde yer alması gereken boyutlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi küresel işletmelerin öne çıkan ortak özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi küresel stratejilerden söz edebilmek için ön koşuldur?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmeye direnç gösteren sektörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Örgütsel kapsamda pazar istihbaratını üretme, paylaşma ve cevap verme anlamına gelen içsel organizasyonel faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Pazarlama stratejilerinin uygulanması için piyasa bölümlenmesinin ardından ele alınması gereken konu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Stratejik Yönetim II - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…