Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Final Sınavı

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Final Sınavı

1. "Bir işletmenin %30 sermaye payını temsil eden hisse senetlerinin her birinin nominal değeri 1 TL, alış değeri 3 TL ve hisse senetlerinin defter değeri 4 TL'dir. Bu hisse senetlerinden toplam 100.000 adet alınmış, alış için aracı kuruma 1.200 TL komisyon ödenmiştir." Bu bilgilere göre, hisselerin kaydedileceği hesap ve tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Şirket genel kurulu kararına göre ayrılan yedeklere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planında “Uzun Vadeli Diğer Yabancı Kaynaklara” ait bir hesap değildir?

Doğru! Yanlış!

4. "İşletme borçlanmak suretiyle peşin bedeli 1.000 TL ve vadeli bedeli 1.500 TL olan bir demirbaş almıştır. Demirbaşın işletmeye taşınması için 2.000 TL, montajı için 1.000 TL ve çalışabilir duruma getirilmesi için ilave 3.000 TL harcama yapmıştır." Bu bilgilere ve vergi uygulamalarına göre makinenin aktifleştirilen maliyeti kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

5. Hizmet teslim bedelinin hasılat olarak kayda alınabilmesi için aşağıdaki koşullardan hangisinin varlığına gerek yoktur?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki hesaplardan hangisi alacak kalanı vermez

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bilanço gününde ortaya çıkmasına rağmen henüz alacaklısı tarafından istenebilir duruma gelmemiş giderlerin dönem kârından indirilmesini sağlayan borçtur?

Doğru! Yanlış!

8. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

9. "A işletmesi, B işletmesinin %72 ortaklık payına sahiptir. B işletmesinin finansal sıkıntısı nedeniyle, A işletmesi kendi namına “Z” Bankasından çektiği 40.000 TL krediyi B işletmesine borç olarak vermiştir." Bu bilgilere göre A işletmesinin yapması gereken yevmiye kaydında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki işlemlerden hangisi bir işletmenin özkaynaklarında değişim yaratır?

Doğru! Yanlış!

11. Avans kredileri aşağıdakilerden hangisi karşılığında verilmez?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin çalışanları, ortakları ve diğer ilişkili tarafları ile olan borç ilişkisini düzenleyen ve herhangi bir ticari nedene dayanmadan meydana gelmiş ve en çok bir yıl içinde veya bir yıldan daha fazla sürede ödenmesi düşünülen borçların kaydedildiği hesaptır?

Doğru! Yanlış!

13. "İşletmenin esas ticari faaliyetlerini sürdürmek amacıyla yaptığı kredili alışlarından doğan borçlarına _______________ denir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi sermaye yedekleri grubunda yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi ödenmiş sermaye unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki defter kayıtlarına göre hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Alınan Depozito ve Teminatlar Hesabı hangi karakterde bir hesaptır ve ne kalanı verir?

Doğru! Yanlış!

18. Esas sermaye ile ortaklar tarafından henüz ödenmemiş sermaye arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Cari dönemde doğmasına rağmen bedeli gelecek dönemde ödenecek olan giderler için kullanılan hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. "İşletmenin henüz faturası gelmemiş olan Aralık ayına ait telefon kullanım bedelinin 750 TL olduğu öğrenilmiştir." Bu durumda yapılacak muhasebe kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisi borçlandırılır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel Muhasebe II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…